SİYASET
Giriş Tarihi : 03-10-2023 12:50   Güncelleme : 03-10-2023 12:59

Ali İhsan Arslan ya da Mücahit Arslan kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isim olarak bilinen Ali İhsan Arslan, bilinen ismiyle Mücahit Arslan kimdir, nerelidir? İşte Mücahit Arslan hakkında merak edilenler...

Ali İhsan Arslan ya da Mücahit Arslan kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isim olarak bilinen Ali İhsan Arslan, bilinen ismiyle Mücahit Arslan, 1969 yılında Ankara’da hayata geldi. İlkokul ve ortaokulu Demetevler Oğuzlar İlkokulu, Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi ve Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra ise 1992 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. 

BAKANLAR ÜSTÜ DANIŞMAN 

AK Parti kurucuları arasında yer alan Ali İhsan Arslan, siyasi hayatına da burada başladı. Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığı, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlık yaptı. Ayrıca, 25. ve 26. dönemde AK Parti Ankara Milletvekili seçildi.

AK Parti Diyarbakır milletvekilliği yapan M. İhsan Arslan’ın oğlu olan Mücahit Aslan, siyasi anlamda da babasının izinden gitmiştir. 

Aktif iş hayatında Mücahit Aslan, 25 yılı aşkın süredir bulunuyor. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirkette yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlük yapmıştır. Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yapması nedeniyle ‘sır danışman’ olarak da tanınan Aslan, kamuoyuna çıkmaması ve konuşmamasıyla dikkatleri çekmektedir. 

Mücahit Aslan, hayatını Kübra Saruhan ile birleştirmiştir. Ayrıca, Diyarbakır kökenli olan Aslan’ın bilinen tek lakabı ise ‘Mücahit’ olarak geçmektedir.

Kaynak:Türktime

 

AlparslanAlparslan