SİYASET
Giriş Tarihi : 05-10-2023 22:46   Güncelleme : 05-10-2023 22:48

Yeniden Refah Partisi Samsun'da seçime kendi adayları ile girecek

Yeniden Refah Partisi(YRP) Samsun İl Başkanı İbrahim Yaşar, 2024 yerel seçimleri için 'Samsun'da il ve ilçelerde seçime kendi adaylarımızla katılacağız' dedi.

Yeniden Refah Partisi Samsun'da seçime kendi adayları ile girecek

Samsun'da yeni görev dağılımı yapan ve teşkilatlanan Yeniden Refah Partisi İl Yönetimi, ildeki ziyaretlerini sürdürüyor. İl Başkanı İbrahim Yaşar yaptığı açıklamada, 'Göreve geldikten sonraki ilk işimiz yönetimimizi oluşturmak oldu. Doğru kişileri doğru görevlerle bütünleştirdik. Eksik olan ilçelerle ilgili çalışmalara başladık. Şu anda çok güzel bir ivme kazandık. Ziyaretlere başladık. 'Bizden bu kadar' diyen kişileri bile siyasi arenaya davet ediyoruz. Güzel bir yol haritası belirledik. Yerel seçimlerde halkta karşılığı olan doğru adaylarla vatandaşımızı buluşturmak için gayret ediyoruz' ifadelerini kullandı.

'Samsun'da il ve ilçelerde seçime kendi adaylarımızla katılacağız'
Yerel seçimlere kendi adayları ile katılacaklarının altını çizen İbrahim Yaşar, 'Şu anda 81 ilde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme konusunda genel merkezden bir talimat geldi. Hazırlığımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Belki büyük şehirlerde Ankara, İstanbul gibi illerde ittifak yaşanabilir mi ona bakılacak. Samsun'da ise il ve ilçelerde seçime kendi adayımızla gireceğiz. Samsun'da da birçok aday adayımız var. İsim telaffuz etmek şu an için doğru değil. Henüz aday adaylarını kabul etme aşamasındayız' diye konuştu.
Gittikleri yerlerde büyük bir teveccüh ile karşılaştıklarını belirten Yaşar, "İnsanlar bir alternatif arayışındaydılar. Biz de o alternatifi sunduğumuzu bilerek görüşmelere gidiyoruz. Çabalarımız halk tarafından güzel karşılanıyor. 'Milli Görüş' ideolojisini benimsediğini dile getiren diğer partilerin kendi düşüncelerinin tersindeki ittifaklarda bulunmasını doğru bulmadık. Biz kendi doğrularımızı yapıyoruz. Onları doğru bulsak oralarda olurduk. Onları doğru bulmadığımızdan kendi ittifakımızın içinde yer aldık. Biz o sorumluluğu üstlenemezdik. Diyelim ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kaybetti. Halkın karşısında, 'sizin yüzünüzden oldu' kelimesini duymak istemezdik. Tüm partiler kendileri iktidara taliplerdir ama o küçük yol ayrımlarında doğru karar verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Onu da Genel Başkanımız Fatih Erbakan ve genel merkezimizin çok doğru karar verdiğini sokakta gözlemleyebiliyoruz' şeklinde konuştu.

SUAT KILIÇ BÜYÜKŞEHİRİ İSTİYOR İDDASI 

AK Parti'de üç dönem milletvekilliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katılmış ve "Siyasete devam" mesajı vermişti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Suat Kılıç'ın Samsun Büyükşehir Beleidye Başkanlığı için aday olmak istediği siyasi kulislerde sıkça dillendiriliyordu.

AlparslanAlparslan