SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2023 18:50   Güncelleme : 03-04-2023 18:56

Yeniden Refah için flaş iddia: "Erdoğan'a oy vermeyecekler"

Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyecekleri iddia edildi.

Yeniden Refah için flaş iddia:

Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyecekleri iddia edildi.

"ERBAKANIN DA HABERİ VAR"

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır Bir Karar Ver programında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Cumhur İttifakında yer alan Yeniden Refah Partisi'nin ismini vermek istemeyen bir İl Başkanı'yla konuştuğunu söyleyen Elif Çakır, parti lideri Fatih Erbakan'ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat lideri olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyecekleri bilgisini verdiğini aktardı.

"BU İTTİFAKI ONAYLAMIYORUZ"

''AK Parti'nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı'yla konuştum'' diyen Çakır, konuştuğunu iddia ettiği il başkanının, ''İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. 'Bu ittifakı biz onaylamıyoruz' biz hiç bir zaman AK Parti'ye oy vermedik hele de Erdoğan'a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden 'kazan kazan' bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize 'logomuzla girelim' dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti'den yüzde 7 oy alıyoruz" dediğini belirtti.

AlparslanAlparslan