GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-04-2023 11:15   Güncelleme : 07-04-2023 11:16

Samsunspor'da başarının mimarları

Yılport Samsunspor’un elde ettiği başarıda hiç kuşku yok ki sahada mücadele eden futbolcular kadar Başkan Yüksel Yıldırım önderliğindeki icra kurulunun da çok büyük payı bulunuyor.

Samsunspor'da başarının mimarları

İYİ BİR KADRO KURULDU

 

‘Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk en çok Samsunspor'a yakışır’ sözüyle yola çıkan Kırmızı-Beyazlılar, bu hedefe çok yaklaştı. Şehrin 11 yıllık şampiyonluk özlemini noktalamak isteyen başkan Yüksel Yıldırım, bu hedef doğrultusunda elini taşın altına koyarak sezon başından bu yana ne gerekiyorsa yapmaya gayret gösterdi. Bu lig için gerçekten çok kaliteli bir kadro kuruldu. Sezona teknik direktör koltuğunda başlayan Bayram Bektaş, bir türlü elindeki malzemeyi kullanamadı. Sonrasında da 5. hafta görevi bırakmak zorunda kaldı.

 

EROĞLU İÇİN ‘ACABA MI’ DENDİ

 

Ardından Altınordu ile önemli işler başarmış Türk futboluna ve dünya futboluna oyuncular hediye etmiş bir teknik adam olan Hüseyin Eroğlu takımın başına getirildi. Eroğlu'nun gelişi bazı kesimler tarafından, ‘Acaba doğru karar mı’ şeklinde yorumlandı. Çünkü Hüseyin Eroğlu daha önce hiç yabancı oyuncu ile çalışmamış, taraftar baskısını hissetmemiş ve şampiyonluğa oynayan bir şehir takımını çalıştırmamıştı.

 

 

20 MAÇLIK İNANILMAZ SERİ

 

Ancak deneyimli teknik adam Hüseyin Eroğlu, kısa sürede yaptığı işlerle kafalardaki tüm soru işaretlerini giderdi. Takımının başında görev aldığı süre boyunca sadece 1 kez kaybeden Hüseyin Eroğlu, 20 maçlık inanılmaz bir yenilmezlik serisi yakaladı. Lige çok büyük transferler yapıp, çok büyük paralar harcayarak başlayan İstanbul temsil Eyüpspor, ilk haftalarda gerçek anlamda fırtına gibi esti. Herkes Eyüp sporun şampiyonluğuna kesin gözle bakarken acaba İkinci kim olur diye düşünmeye başladı.

 

İKİNCİYE 9 PUAN FARK

 

Ancak Atatürklü armayı göğsünde Taşıyan Samsunspor'un futbolcuları bu işin henüz bitmediğini, maçların sahada mücadele ile kazanıldığını, başarının da bu şekilde geldiğini herkese gösterdi. Herkesin şampiyon ilan ettiği Eyüpspor’la arasındaki puan farkını kapatan Samsunspor, 30. hafta sonunda rakibine 9 puan da fark attı. Artık herkes Samsunspor'un resmen şampiyonluğunu ilan edip yıllar süren hasrete son vereceği günün gelmesini bekliyor.

 

5 MAÇTA 9 PUAN YETECEK

 

Sezonun geri kalan bölümünde Kırmızı-Beyazlılar, ligden çekilen Yeni Malatyaspor ve Adanaspor’dan alınacak 2 hükmen galibiyetin yanı sıra 5 maça daha çıkacak. Bu 5 maçtan alınacak 9 puan, rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın Yılport Samsunspor'un şampiyonluğu için yeterli olacak. İşte o gün her yer kırmızı beyaz olacak ve 11 yıl süren hasret son bulacak. O günün gelmesini hersek sabırsızlıkla bekliyor.

 

GİZLİ KAHRAMANLAR

 

Bu başarının bir de futbolcular dışındaki kahramanları var. Onlar kim mi? Başta Başkan Yüksel Yıldırım olmak üzere ona bağlı çalışan İcra Kurulu Üyeleri Veysel Bilen, Soner Soykan ve Suat Çakır. Bu isimler başarının arkasındaki gizli kahramanlar konumunda. İcra kurulu Üyeleri, adeta şehir ile takım arasında bir köprü oluşturdu. Takımı şehirle, şehri de takımla bütünleştirdi. Bu üçlü adeta Başkan Yıldırım’ın Samsun’daki eli ayağı oldu ve alkışı da sonuna kadar hak etti. 

 

Yılport Samsunspor ve ligde ilk 7 içinde bulunan diğer takımların sezonun geri kalan bölümünde oynayacağı maçlar şöyle:

 

1 - YILPORT SAMSUNSPOR (63)

 

31 – Göztepe (D)
32 – Tuzlaspor
33 – BAY
34 – Keçiörengücü
35 – Denizlispor (D)
36 - Y. Malatyaspor (D) (Hükmen Galip)
37 – Bodrumspor
38 – Adanaspor (D) (Hükmen Galip)

 


2 – EYÜPSPOR (54)

 

31 – Altınordu (D)
32 – Gençlerbirliği
33 – Göztepe (D)
34 – Pendikspor
35 – Tuzlaspor (D)
36 – BAY
37 – Boluspor (D)
38 – Keçiörengücü

 


3 – ÇAYKUR RİZESPOR (53)

 

31 – Erzurumspor (D)
32 – Sakaryaspor
33 – Boluspor (D)
34 – Gençlerbirliği
35 – Pendikspor (D)
36 – Tuzlaspor
37 – Göztepe (D)
38 – Altınordu

 


4 – SAKARYASPOR (52)

 

31 – Manisaspor
32 – Çaykur Rizespor (D)
33 - Bandırmaspor (D)
34 - Boluspor
35 - Erzurumspor (D)
36 - Pendikspor
37 - Gençlerbirliği (D)
38 - BAY

 

5 - PENDİKSPOR (50)

 

31 – Adanaspor (Hükmen Galip)
32 – Bodrumspor (D)
33 – Yeni Malatyaspor (Hükmen Galip)
34 – Eyüpspor (D)
35 – Çaykur Rizespor
36 – Sakaryaspor (D)
37 – Bandırmaspor 
38 – Manisaspor (D)

 

6- KEÇİÖRENGÜCÜ (47)

 

31 – BAY
32 – Göztepe
33 – Denizlispor (D)
34 – Yılport Samsunspor (D)
35 – Manisaspor
36 – Adanaspor (D) (Hükmen Galip)
37 – Yeni Malatyaspor (Hükmen Galip)
38 – Eyüpspor (D)

 

7 - BODRUMSPOR (45)

 

31 - Boluspor (D)
32 - Pendikspor
33 - Tuzlaspor (D)
34 - Denizlispor
35 - Gençlerbirliği (D)
36 - Altınordu
37 - Yılport Samsunspor (D)
38 – Göztepe

Kaynak:Halk

AlparslanAlparslan