SİYASET
Giriş Tarihi : 13-04-2024 17:45

Samsun’da Yalı Kafe İnşaatını Mahkeme Yine İptal Etti

Google News AboneABONE OL Samsun Atakum İlçesinde bulunan Yalı Kafe’nin yıkılarak yerine yapılmak istenen Millet Atakum Millet Kıraathanesi için mahkeme 6. defa yürütmeyi durdurma kararı verdi. CHP SBB Meclis Üyesi Hasan İpek yeni Başkan Halit Doğan'a Yargı kararlarına uyması konusunda çağrıda bulundu. Samsun'da mahkemelerin

Samsun’da Yalı Kafe İnşaatını Mahkeme Yine İptal Etti

Samsun'da mahkemelerin defalarca yürütmeyi durdurma kararı verdiği Atakum ilçesinde bulunan eski Yalı Kafe alanında ki Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi inşaatı için Samsun 2. İdare Mahkemesi'nden yeni bir karar daha geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yürütmeyi durdurma ve ruhsat iptallerine rağmen, sürekli imar plan değişikliği yaparak devam ettirdiği Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi inşaatına bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Samsun 2. İdare Mahkemesi Hasan İpek, Ayhan Ayvaz, Füsun Uzun ve Atila Tekcan'ın imar plan değişikliği ve inyaatın ruhsatının iptaline yönelik açtığı davada, imar plan değişikliklerinin hukuka aykırı olduğuna oy birliği ile karar verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP SBB Meclis Üyesi Hasan İpek, “Yalı kafedeki inşaatlara mahkeme yine yürütmeyi durdurma verdi. Altıncı defa mahkeme iptal ediyor. Buraya milyonlarca lira harcandı. Nasıl yıkılacak. Biz yıllardır, Samsun Valiliğini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, savcılığı göreve davet ediyoruz, ama bir sonuç çıkmıyor. Maalesef bu ülkede mahkeme kararları bir işe yaramıyor. Mahkeme kararları gari anlar için var demek ki.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Mustafa Demir’in inadından dolayı mahkeme kararları uygulanmadığı gibi milletin parası adeta çöp oluyor. Hukukçu Halit Doğan’dan mahkeme kararlarına uymasını ve yapılan yanlıştan biran evvel dönemsini bekliyoruz” dedi.

 


Kaynak:Etikhaber

AlparslanAlparslan