SİYASET
Giriş Tarihi : 29-03-2024 10:24

Samsun'da konuşan Ahmet Davutoğlu'ndan, Devlet Bahçeli'ye milli beka göndermesi

Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt'un düzenlediği iftar yemeğine katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye milli beka göndermesi yaptı.

Samsun'da konuşan Ahmet Davutoğlu'ndan, Devlet Bahçeli'ye milli beka göndermesi

Samsun'da bir otelde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt'un gerçekleştirdiği iftar yemeğinde konuşan Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin yerel seçime üç gün kala yaptığı bir açıklamaya dikkati çekerek, eleştirilerde bulundu. 

 

 

 

BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRDİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin 'Merkezi yönetimle yerel yönetimlerin ayrı ellerde olması milli beka sorunu haline dönüşür' şeklinde bir açıklama yaptığını kaydeden Davutoğlu, "Bunların başı ne zaman sıkışsa milli beka derler, ezan susmaz bayrak inmez derler. Böyle şeyler söylediklerinde bir titreyip kendinize dönün. Milli beka diyorlarsa mutlaka bir malı alıp bir yere götürüyorlardır, bir şeyin akışını değiştirmek istiyorlardır. Peki sayın Bahçeli seçime üç gün kalmış verdiği mesajla, eğer muhalefete oy verirseniz ülkenin milli bekası tehlikeye girer diyor. Ya Allah aşkına muhalefet adayları bu ülkenin evlatları değil mi? Korkuyla, tehditle iş yapmaya çalışıyorlar. Peki sayın Bahçeli, siz AK Parti'ye
karşı muhalefet ederken, belediyelerde milli beka tehdidi mi oluşturuyordunuz? Niye o zaman AK Parti'nin dışında adaylar gösterdiniz" dedi.

 

 

MİLLİ BEKA SORUNU ARIYORSANIZ
Devlet Bahçeli'den milli beka sorunu ile ilgili devlet kurumlarına bakmasını isteyen Davutoğlu şunları dile getirdi:
"Türkiye evet gerçek bir milli beka sorunu ile karşı karşıyadır. Milli beka sorunu devletimiz kurumlarının birer birer kültürünü kaybetmesi ile ilgilidir. Milli beka sorunu arıyorsa devlet kurumlarına baksın. İçerde milli beka tehdidi genç işsizlerdir. Eğer bir ülkenin gençleri geleceklerinden ümidi kesmişlerse milli bekanız tehlike altında demektir. 15-24 yaş arasında gencimizin 2 milyon 700 bini okulda da değil, istihdamda da değil. Ne yapıyor bu gençler. Ev gençleri diyoruz bunlara. En büyük milli beka sorunu budur sayın Bahçeli. 1.5 milyon genç üniversiteyi terk etti. Bunun sorumluları yanlış ekonomi politikaları, yanlış eğitim politikalarıyla Bahçeli ve Erdoğan'dır. Sizler bu gençlerin umutsuzluğunun sorumlususunuz. Eğer milli beka sorunu arıyorsanız merkez bankasına bakın."

AlparslanAlparslan