SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2024 14:00

Samsun'da CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Murat Şenel, projelerini açıkladığı toplantıda Kentsel Dönüşüm sorunu ile ilgili AK Parti'li siyasileri yerden yere vurdu.

Samsun'da CHP'nin İlkadım Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Murat Şenel, düzenlediği toplantı ile 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesi halinde İlkadım ilçesinde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

Samsun'da CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Murat Şenel, projelerini açıkladığı toplantıda Kentsel Dönüşüm sorunu ile ilgili AK Parti'li siyasileri yerden yere vurdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı salonda gerçekleşen proje lansman toplantısında CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Murat Şenel, yıllardır çözüm bekleyen Kentsel Dönüşüm meselesi ile ilgili toplantıya katılanlara dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı olan şimdiki AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un 2019 seçimlerinde İlkadım ilçesi Hastanebaşı mahallesinde yaptıkları ve kentsel dönüşüm sözü verdikleri mitingin videosunu izletti. 

 

 

Murat Şenel bu videonun ardından yaptığı konuşmada "Çiğdem Karaaslan hanımın gazıyla Murat Kurum atladı hemen 'kentsel dönüşümü çözüyoruz, 2023'te anahtarları teslim ediyoruz' dedi. Sokakta vatandaşımıza 'Anahtar alan var mı?' diye soruyorum, herkes yok diyor. Ve şimdiki sayın bakanın da (Mehmet Özhaseki) verilen sözden haberi yok. Bakın 20 senedir bu şehri ve bu ülkeyi bu zihniyet yönetiyor. Onun için artık buna bir dur demenin zamanı geldi. Bu kadar yalan başka bir yerde görüşmemiştir. Birbirlerinden haberleri yok" dedi.

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ADI ALTINDA RANT SAĞLAMAYACAĞIZ
Murat Şenel, şöyle devam etti: "Onların bakış açısı rant, Samsun'un en güzel manzaraya sahip olan ve gelir getirecek alanları bu bölgelerimiz. Biz dikey mimari yapmayacağız. O insanları oradan uzaklaştırıp, mallarına çökmek ve bunu da müteahhitler mantığıyla rant sağlamak mantığıyla yapmayacağız. Vatandaşımızı zarara uğratmayacak şekilde yapacağız. Ben dahil kim sizin mahallenize gelirse gelsin, 'size kentsel dönüşümü çöZüyoruz' derse inanmayın, öyle bir yetkisi yok. Yetki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'mızda. Bizim işimiz Murat Kurum ile Çiğdem Karaaslan'ın palavrasına dönmeyecek. Ben şöyle bir garanti alıyorum; sayın Cevat Öncü başkanım ile beraber çalışacağımız için, plan tadilatı yetkisini bana verir. Sonunda ise bu sorunu elele ve omuz omuza vererek çözeriz" dedi ve sonrasında Cevat Öncü'den söz aldı. 

 

 

ATATÜRK EVİ'Nİ İLKADIM'A GETİRECEĞİZ
Murat Şenel'in öne çıkan bir diğer projesi de Tekkeköy'de müze olarak kurulan ve sonrasında kaldırılarak yeri değiştirilen Atatürk Evi oldu. Şenel, şöyle konuştu: "Hayati Tekin ağabeyimizin bir projesiydi. Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bir modelini getirdi. Yolun kenarına yerleştirdi ve doğru yerdi burası. Gelip geçen herkes uğruyordu ve park problemi yoktu ama bir yol bahanesiyle cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk ile hesap içerisinde olan zihniyet, o binayı aldı götürdü bir tepeye koydu ve şimdi atıl bir halde duruyor. İlkadım madem ki kurtuluşun ve kuruluşun kenti, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Atatürk'ün evini biz İlkadım'a getireceğiz. Fakat o ev yaşayan bir ev olacak. Atatürk Araştırma Enstitüsü olarak da değerlendireceğiz. Kentimizdeki iki üniversitemizle birlikte yaşayan bir ev haline getireceğiz."

 

 

ATATÜRK'ÜN HEYKELİ İKİ SÜLÜN KUŞUNA TERK EDİLDİ
CHP İlkadım adayı Murat Şenel, "Samsun'un simgesi Mustafa Kemal Atatürk'tür ve 'Benim doğum tarihi 19 Mayıs 1919' demiştir. 19 Mayıs kentidir bu kent ama iki tane sülün kuşuna Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli de düşünceleri de terk edildi. Bu böyle olmayacak. İlkadım kurtuluşun ve kuruluşun kentidir. Mustafa Kemal Atatürk'e layık bir kent olacak ve bunu başaracağız. Bizler, Gazi Atatürk'ün gelecek nesillerimize gerçek bir dünya lideri olduğunu, çakma lider olmadığını ve ata binmeyi çok iyi bildiğini ispatlayacağız ve öğreteceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

 

Murat Şenel'in İlkadım'a öncelikli olarak vaad ettiği projeler şunlar oldu;

 

*Emeklilerimize EMEKMAR projemiz ile indirimli alışveriş imkanı sunacağız.


* Gençlerimiz ilkadım Belediyesi e-spor takımlarıyla ulusal yarışmalara katılacaklar.
* Kalıcı ve kapalı semt pazar yerlerinin sayısı artırılacak.
* Çöpler ve evsel atıklar evlerde ayrıştınlacak, geri dönüşüme önem verilecek.
* Spor tesisleri sayısı artırılacak ve amatör spor kulüpleri desteklenecek. İlkokul çağındaki çocuklarımıza kahvaltı verilecek.
* LGS ve YKS öğrencilerimize kurs imkanları yaygınlaştırılıp kurs sayısı artırılacak.
* Engelli hemşerilerimizin akülü araçlarına yönelik tamir ve bakım atölyeleri ve şarj istasyonları açılacak.
* Engelli hemşerilerimizin ulaşımda karşılaştıkları sorunlar çözülecek.
* Köylerde yaşayan hemşerilerimize tohum, gübre ve zirai ilaç yardımı yapılacak.
* Köylerde yaşayan hemşerilerimizin ürünleri evlerinden teslim alınıp belediye tarafından marketlerde satışa sunulacak.


* Emekli hemşerilerimizin çok düşük ücretlerle hizmet alacağı kafelerin sayısı artırılacak.
* Geri dönüşüm projelerimize katkı sağlayan hemşerilerimize para puan kazandıran uygulamalar yapılacak.
* Üniversite öğrencilerimize, düşük ücretli kahvaltı ve yemek hizmeti verilecek.
* Halk Ekmek satış noktalarının sayısı artırılacak. Ekmek fiyatları makul seviyelerde tutulacak.
* Ata sporlarımıza destek verilecek, yeni Yaşar Doğu'lar ve Mustafa Dağıstanlılar İlkadım'da yetişecek.
* Geri dönüşümden elde edilecek enerji ve sıcak su, modern seralar kurularak değerlendirilecek.


* Çocuklarımızın ve ailelerimizin güvenliğini sağlamak için park ve
bahçeler 24 saat güvenlik kameraları ile izlenecek.
* Kültür merkezi sayısı artırılacak.
* Mekanik otopark sayısı artırılacak.

 

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel'in de destek verdiği toplantıya CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, il ve ilçe teşkilatlarının, kadın ve gençlik kollarının yöneticileri ve partililer katıldı. 

AlparslanAlparslan