GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2022 09:13

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, resmi araştırmalar ve sosyal incelemelerle belirlediği gerçek ihtiyaç sahiplerine, desteklerini sürdürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine destek

Yardımlarda hakkaniyeti gözeten belediye, temel destek kartı uygulamasıyla 8 bin 564 ailenin yaşamına dokundu. 10 ayda toplamda hesaplarına 4 milyon 655 bin TL aktaran belediye, şimdi de kış ayının yaklaşması sebebiyle yakacak dağıtımına hazırlanıyor. Başkan Mustafa Demir, “Gönül belediyeciliğini yaygınlaştırmak ve her haneye dokunabilmek amacıyla elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz” dedi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2020 yılında 17 ilçede başlattığı çalışma kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, engelli ve maddi geliri olmayan ailelere yönelik desteklerini kurumsal hale getirdi. Ailevi, çevresel ve sosyolojik her faktörü dikkate alarak gıda ve giyimde gelişi güzel dağıtım dönemini kapatan belediye, ebeveynlerin alışverişlerini özgürce yapabilmesi için ‘Temel İhtiyaç Destek Kartı' sistemine geçti. 

ADALETLİ VE HAKKANİYET GÖZETİLİYOR
İhtiyaç talebiyle ilgili hızlı süreç, başvuruların belediyenin çözüm merkezine müracaat etmesiyle başlıyor. Talep sahibinin ekonomik durumunu önce resmi kurum kanallarından araştıran daire başkanlığı, ardından evlerine görevli sosyal incelemeciler gönderiyor. Verilecek desteğin gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmasının amaçlandığı uygulamada aile ile yüz yüze görüşen ekipler, yardım talebinin türü ve miktarı tespit ediliyor. Ekiplerin hazırladığı rapor ise komisyonda adaletle ve hakkaniyetle değerlendiriliyor. Destekte bulunulacak başvuru sahibi adına banka hesap numarası açan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Temel İhtiyaç Destek Kartı’na kimlik, adres ve iletişim bilgilerini tanımlıyor. Son olarak yılda 4, 2 ve 1 kez olmak üzere belirlenen meblağ, hesaba aktarılarak kartlar adreslerine ulaştırılıyor. 

10 AYDA 4.5 MİLYON TL AKTARILDI
Nakit çekimi ile alkol ve tütün mamulleri alınmasına kapatılan ihtiyaç destek kartları, gıda, tekstil veya ilaç alımında kullanılabiliyor. Bu nedenle de kartlar, genellikle evin hanımına teslim ediliyor. Alışverişlerini özgürce yapabilen aileler, isterse faturalarını da ödeyebiliyor. Amaç dışı kullanıldığı tespit edilen kartlar ise iptal ediliyor. 2019 yılında bin 670, 2020 yılında 2 bin 32, 2021 yılında ise 7 bin 873 olmak üzere toplam 11 bin 575 ihtiyaç sahibine destek olan büyükşehir belediyesi, 2022 yılının 10 aylık sürecinde ise 8 bin 564 kişiye temel ihtiyaç destek kartı verdi. Hesaplara ise toplamda 4 milyon 655 bin TL aktarıldı. 

YAKACAK YARDIMLARI SÜRECEK
Kimsesizlerin kimsesi Samsun Büyükşehir Belediyesi, yakacak yardımlarını da aksatmıyor. Kömür dağıtımında da aynı hassasiyetleri gözeten Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, geçen yıl 750 aileye kömür yardımı gerçekleştirmişti. Bu yıl 2 bin aileye toplamda bin ton yakacak yardımı yapmayı hedefleyen belediye, dağıtıma kasım ayında başlamayı planlıyor. 

"HAKKANİYETİ VE ADALETİ GÖZETİYORUZ”
İhtiyaç sahibi ailelerin yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gönül belediyeciliğini yaygınlaştırmak ve her haneye dokunabilmek amacıyla elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın her biri bizim için çok kıymetli. Düzenli geliri olmayan ailelerimiz var. Toplumun direği olan bu ailelerimize sahip çıkmak ve onların yanında olmak, bizim en önemli insani görevimizdir” diyerek, “Belediye yönetimi olarak sosyal yardımlarımızdan gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması için çok hassas davranıyor, adeta ince eleyip hakkaniyeti gözetiyoruz. İyi niyetimizi suistimal etmeye çalışan vatandaşlarımız artık destek alamayacağını biliyor. Bu kurumsallığı yakaladık. Bunun yanında yılsonuna kadar 2 bin ailemize de kömürlerini ulaştıracağız. Yine kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek, eşya yardımlarımız da sürüyor” ifadelerini kullandı.

AlparslanAlparslan