GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-04-2023 11:10   Güncelleme : 07-04-2023 11:13

Mustafa Demir 15 yaşındaki çocuğu şikayet etti

SBB Başkanı Mustafa Demir, kendisine sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle 15 yaşındaki çocuktan şikayetçi oldu. Başsavcılık soruşturma başlattı. Okuldan izin alarak Çocuk Savcılığı'na giden öğrenci, ifadeye

Mustafa Demir 15 yaşındaki çocuğu şikayet etti

Halk gazetesinin haberine göre Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir, sosyal medyadan kendisine hakaret eden bir kullanıcıdan avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu. Demir, instagram kullanıcısının 15 yaşındaki bir çocuk olduğunun ortaya çıkması sonrası da şikayetini geri çekmeyince,  okulundan izin alan öğrenci H.S. Çocuk Savcılığı'na giderek ifade verdi.

 

Samsun'un Tekkököy İlçesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Necati Akçalılar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi H.S., dedesinden miras kalan oturdukları evin işyerlerinin bedelinin çok altında kamulaştırılması nedeniyle, SBB Başkanı Mustafa Demir'in bir paylaşımına kendi instagram hesabından tepkisini dile getiren bazı yorumlar yaptı. Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan bu olay üzerine Başkan Demir, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na ilgili paylaşımlarla birlikte suç duyurusunda bulundu. Polisin yaptığı araştırma sonrası kullanıcının 18 yaşından küçük olduğu ve 15 yaşındaki lise öğrencisi H.S olduğu ortaya çıktı. 

 

 

ÇOCUK SAVCISINA İFADE VERDİ

 

Ancak Başkan Mustafa Demir, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla şikayetini sürdürdü. Bu arada yapılan araştırmada da H.S.'nin paylaşımlarını sildiği de polis araştırmalarında görüldü ve kayıtlara girdi. Önceki gün ise polis merkezinden H.S.'nin babasına ulaşan polis, çocuğun ifade için Samsun Adliyesi'ne gelmesini istedi.  H.S. okulundan izin alarak, eğitim saatinde adliyenin yolunu tuttu. Kendisine Samsun Barosu'ndan tahsis edilen avukat eşliğinde ifadesini veren H.S., "Ailelerimizle birlikte sahibi olduğumuz ve oturduğumuz dedemden kalan yerleri Büyükşehir Belediyesi'nin çok ucuza kamulaştırdığı için tepkimi dile getirmek istedim" dedi. Avukatı da suçun maddi ve manevi anlamda oluşmadığını, niyet açıklamaktan öteye gitmediğini savundu. H.S. serbest bırakıldı. 

 

 

YAŞIMI ÖĞRENDİ VAZGEÇMEDİ

 

Başkan Demir'in kendisinden şikayetçi olmasını beklemediğini söyleyen H.S. "Benim ailem evimiz, yuvamız yıkılacak diye her akşam evde perişan. Hepimiz çok üzülüyoruz. Büyükşehir'in verdiği para ile bizlerin geleceği kararacak. Biz evimizi işyerimizi atamızın mirasını kaybedeceğiz. O nedenle bir gün ailem çok üzüntülüydü bir paylaşım yaptım. Ama yaşımın 15 olduğunu öğrenince şikayete devam etmesine şaşırdım. Yaşım küçük diye vazgeçer sandım. Ben zaten öylesine  yazdım sonra da sildim paylaşımlarımı. Okulumdan izin alıp ifade vermeye gittim.  Onu Allah'a havale ediyorum" dedi. 

 

 

DEDESİ STRESE DAYANAMAMIŞTI

 

Mülk sahibi Hacı Veysel Solmaz kamulaştırma işlemlerinde yaşadığı stres nedeniyle geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti. H.S.'de dedesini çok seviyordu. Öte yandan SBB Başkanı Demir'e eleştiren pankart halen binada asılı duruyor. Zekeriya FIRAT

 

 

AlparslanAlparslan