SİYASET
Giriş Tarihi : 25-03-2024 10:59

Murat İkiz’den Hattuşa Termal Otel Müjdesi

Google News AboneABONE OL Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz, 2018 yılında temelleri atılan Hattuşa Termal Otel ve Devre Mülk Tesislerinde incelemelerde bulundu. İkiz, yetkililerle yaptığı görüşmeden sonra müjdeli haberi verdi: Tesis yılsonuna kadar 2024 yılı içerisinde hizmete giriyor.

Murat İkiz’den Hattuşa Termal Otel Müjdesi

2004-2019 yılları arasında 15 yıl Havza Belediye Başkanı olarak görev yapan Av. Murat İkiz, Havza’nın tarım, ticaret, sağlık, spor, turizm ve sanayi potansiyellerini en iyi şekilde kullanma konusunda yeni dönemde çok güzel gelişmelerin olacağını söyledi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı Ak Parti’den tekrar Havza Belediye Başkan adayı olan Av. Murat İkiz, 25 Mayıs 2018 tarihinde geniş bir katılımla temelleri atılan 1500 yatak kapasiteli Hattuşa Termal Otel ve Devre Mülk Tesisleri inşaat alanında incelemelerde bulundu.

TERMAL OTEL HİZMETE GİRİYOR
İnşaatın son durumu hakkında İnşaat Mühendisi K. Emre Ersez’den bilgi alan başkan adayı İkiz, Havzalılara müjdeli haberi verdi. İkiz, “Bu tesisin ilçemize kazandırılması için çok çaba sarf ettim. Yıllarca ilçemizin termal turizm yatırımlarından hak ettiği yatırımlara kavuşması için ince eleyip sık dokuduk. Hattuşa firması ülkemizde termal yatırımlarda en önemli yatırımcıdır. Pandemi nedeniyle süreç biraz gecikmiş olsa da inşaat şuan çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Biraz önce inşaat hakkında inşaat mühendisi Emre Ersez bey bizi bilgilendirdi. Tesislerde çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor. 2024 yılı içerisinde başta Spa, hamamlar, termal havuz ve dış havuz bölümleri hizmete girecek. Tesisin yılsonuna doğru yataklı bölümlerinin de hizmete girmesiyle Havza’nın ekonomisine ve istihdamına çok önemli bir katkı sağlamış olacak. Bu tesis bölgedeki en önemli termal yatırım konumunda olacak. Burası 1500 yatak kapasiteli termal otel ve devre mülk sistemiyle yapılıyor” dedi.

YENİ TERMAL OTELLER GELECEK
Yeni dönem için hedeflerini de açıklayan Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan adayı Murat İkiz, bu dönemin Cumhuriyet tarihinin en çok yatırımın yapıldığı dönem olacağını ifade etti. Başkan adayı İkiz,”Bir tarafta OSB’de yükselen fabrikalar, diğer tarafta termal tesisleriyle çığır açacak gelişmeler bunların hepsi ekonomik olarak Havza’ya katkı sağlayacak. OSB’de olan yatırımların yanında biz kendimize de bir hedef koyduk. İlçemize her yıl bir tane beş yıldızlı termal otel kazandırmak istiyoruz. Seçimlerden sonra bunun için kollarımızı sıvayıp girişimlere başlayacağız. Beş yıl sonunda Hattuşa Termal Otel ve Devre Mülk Tesislerinin yanında beş yıldızlı diğer otelleriyle Havza’da 50 yıl işsizlik ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.

AlparslanAlparslan