SİYASET
Giriş Tarihi : 29-02-2024 08:54

“Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz” dedi.

“Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Öğle saatlerinde Muğla’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menteşe İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın Seçim Koordine Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi. SKM açılışı öncesi Kurşunlu Camii önünde hazırlanan miting alanında vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayan 3 dönem Muğla Belediye Başkanlığı ve 2 dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere toplam 25 yıl belediye başkanlığı yapan Osman Gürün’ü yanına çağırarak konuşmasına n başladı. Özel konuşmasında Osman Gürün’ü parti içinde yeni bir görev vereceklerini söyledi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Sözlerine, ‘Bugün öyle çok yabancısı olduğum bir yerde değilim’ diyerek başlayan Özgür Özel, “ Bugün herhalde Manisa’dan sonra en çok konuşma yaptığım, en çok kürsüsüne çıktığım, en çok dostumun olduğu, en iyi tanıdığım en iyi bildiğim yerdeyim, Muğla’dayım” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Çok dost biriktirdim

Konuşmasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü yanına çağırarak devam eden Özgür Özel, “Ben bugüne kadar çok dost biriktirdim. Muğla’ya 5 dönemdir hizmet eden, karşıdan şöyle bir baktığında işte Cumhuriyet’in belediye başkanı, işte Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanı dedirten, Türkiye’nin kredi notunu b eksiye çıkarmakla birileri uğraşırken, yönettiği büyükşehir belediyesinin kredi notunu 3A’da tutan ve Muğla’da 5 dönem görevden sonra tekrar aday olsa tekrar seçilecekken, kendisi şimdi bu Muğla Büyükşehir Belediyesini gençlere emanet etme zamanı ve şimdi artık bu deneyimlerden başkalarını yararlandırma zamanı diyerek, görev yaptığı dönemde bir kör kuruşla ilgili hakkında bir kişinin bile konuşmayacağı, emanet ettiğimiz bu güzel Muğla’nın koylarını yağmalamak isteyenlerin aşamadıkları, onun için özel vakıflar kurup arkadan dolaşmaya çalıştıkları, kent suçlarına karşı durmuş, talana karşı durmuş, birileri İstanbul’a ihanet ettik, bu gökdelenleri diktik, hançer gibi sapladık derken, Muğla’da 4 kattan fazla dikey mimariye izin vermeyen, aldığı Muğla’yı yıllar sonra ihanet etmeden o emaneti şimdi gençlere teslim eden, bir dostum bir büyüğüm, bir abim var. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün. Bütün hemşerilerimin önünde, başkanımıza bir teklifte bulunmaya geldim. Haberi yok oda şimdi duyacak. Siz de onaylarsanız bir göreve gelecek. CHP’nin belediye başkanları çok iyi çalışıyor. Ama bunları bütün Türkiye’ye anlatmak da birazcık eksik kalıyorlar. Aynı işleri hepsi bir yapıyor ama ortak bir zeminde buluşturmakta bazen eksik kalıyorlar. Biri bir yerde yaptığını öbürü boşu boşuna masraf ediyor uğraşıyor. Aslında proje orada hazır. Dedik ki biz bugünden sonra 1 Nisan’dan itibaren seçilen belediye başkanlarımızı koordine edecek, iyileri birbiriyle buluşturacak, hizmetleri görünür kılacak, Türkiye’ye, bakın bu kentleri nasıl güzel yönetiyoruz, bu ülkeyi de böyle yönetiriz diyecek, bir yandan da kendi denetimini yapacak, 3 ayda bir ölçme değerlendirmeyle belediye başkanlarına karnelerini sunacak bir sistem kuralım. CHP belediyelerini koordine eden bir büyük başkanlık. Bu konuda sevgili Yılmaz Büyükerşen’e, o Anadolu’nun ortasında bozkırda bir vaha yetiştiren, vahaya çeviren Yılmaz Büyükerşen’e bu yapının genel koordinatörlük görevini vermiştik. Yılmaz başkanımız, güvendiği, bildiği, kendisi gibi başarılı ve hem belediyeciliği bilecek gençlere öğretecek, hem de onları denetleyecek yapı oluşturuyoruz.  Yılmaz Büyükerşen’le birlikte onun genel koordinatörlüğünde, onun yanı başında Osman Gürün’e bu görevi teklif ediyoruz. Bütün Türkiye’de ki belediyeleri onlara emanet edeceğiz” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Aday gösterilmeyen isimleri yanına çağırdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel seçimlerinde başkanlık görevlerine devam ederken aday gösterilmeyen Bahattin Gümüş, Muhammet Tokat, Gürsel Uçar, Mehmet Oktay’ı çağırarak Osman Gürün ile birlikte konuşmasına devam etti.

CHP’de bir gençleşme dönemi yaşandığına dikkati çeken Özgür Özel, “Bir gençleşme yaşıyoruz. Kadınların CHP’den hak ettiği noktaya gelmesini istiyoruz ve böyle bir vizyonda 43 yaşında bir kadın adayımız Gonca Köksal'la, Bodrum'da 30 yaşında Tamer Mandalinci'yle, Seydikemer'de 34 yaşında Özgür Can'la, Dalaman'da 36 yaşında Sezer Durmuş'la ve bütün ekibin yaş ortalaması benim yaşımda olan 49 yaşındaki bir yaş ortalamasıyla bundan sonra Muğla'ya kendisi de 53 yaşında olan Ahmet Aras'a emanet ediyoruz. Sizinle beraber 33 gün daha koşacaklar ve en sonunda mazbatalarını alıp göreve başlayacaklar. Mazbatalarını aldıklarında 9'u Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönettiği belediyeler şuanda bizde. Bu sayının yükselmesini ümit ediyoruz. Gidecekler göreve başlamak için devir teslime. Orada kapıdan girerken camın kenarında duracaklar. Ceplerinden mal varlığını çıkaracaklar. Mal varlıklarını göreve başladıkları gün belediyelerin kapısına asacaklar. Görevi bıraktıkları gün yeni mal varlıklarını oraya asacağız. Biz belediye başkanlarımızın mal varlıklarıyla açık alınlarıyla şeffaf bir belediyecilik yaparak ve emanet aldıkları Muğla'yı ranta değil, halka açarak yöneteceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Muğla’yı koruyacağız

Özgür Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“Muğla'da MUÇEV diye bir vakıf kurdular. Bir vakıf ve derneği birleştirdiler. Yönetiminde ise eski milletvekilleri, AK Partili siyasetçileri, bürokratları koydular. Ne yapıyorlar? Osman Gürün'ün ve belediye başkanlarımızın geçit vermediği işleri onlara yaptırtıyorlar. Koyları yandaşlara kiralıyorlar. Buna karşı CHP olarak mücadele verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu Muğla'yı haramilere değil. Millete teslim edeceğiz. Buraya geçmişte partimizde milletvekilliği yapmış bir adayı görevlendirmişler. Geliyor gidiyor efendim iktidara yakın olursam o olur şu olur diyor. Bir yandan kibirle yukardan bakıyor. Bir yandan belediye emekçilerini işinden edeceğini söylüyor. Bürokratları tehdit ediyor. Ama en büyük tehdidi Muğla'nın yeşiline ve mavisinedir. Burası AK Parti'nin her şeye rağmen ranta açamadığı, çok katlıları dikemediği, her çevre felaketinde karşısına toplumla birlikte yerel yöneticilerin kol kola girdikleri Muğla'yı sevenlerin yönettiği, Muğla'da doğanların, Muğla'da doyanların, karnını namusluca, emeğiyle kazandığı ekmeğiyle doyanların, namerde avuç açmayanların iktidarında Muğla'yı talan ettirmeye memur kılınmış birine asla teslim etmeyeceğiz.

Akbelen ormanlarında İkizköylülerin nasıl yanında olduysak; nasıl ki zeytin ağaçlarını koruduysak, nasıl ki çevremizi katledenlere karşı ağacımızı kesmeye çalışanlara karşı, koylarımızı betonlaştırmaya çalışanlara karşı mücadeleyi verdiysek bundan sonra da eski kadrolarımız, mevcut kadrolarımız, yeni kadrolarımızla gençlerimizle, Muğla'nın genç il başkanıyla tüm ilçe başkanlarımızla ve sizlerle birlikte Muğla'yı korumaya, ona gözümüz gibi bakmaya, Muğla'nın çıkarını namusumuz gibi korumaya hep birlikte bir kez daha söz veriyoruz.”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Muğla’dan çağrıda bulundu

Konuşmasında Muğla’da yaz aylarında artan nüfus yoğunluğuna da dikkati çeken Özgür Özel, “Muğla 1 milyon nüfuslu bir yerdir. Kışın siz sizeyken 1 milyonsunuz. Yazın 5-6 milyon oluyor. Buraya hizmet yapılsın diye 1 milyonluk nüfusa göre para yolluyorlar ve 5 milyon için hizmet bekliyorlar. Çok önemli altyapı yatırımları yapılıyor. Çok önemli çalışmalar yapılıyor. Yurt dışından krediler bulunuyor, özel finans yöntemleri kullanılıyor. Ancak, gerçekten Türkiye’nin gözbebeği her bir ilçesi bütün dünyanın dilinde olan bu güzel memlekete, daha iyi hizmet yapılması için daha önce de Antalya’da ifade etmiştim, cep telefonu sinyalinden bir şehirde kaç kişinin, hangi gün olduğu belli. Biz 5-6 milyonu 12 ay ücret ödeyin demiyoruz. Ama kim bir şehre geliyorsa, hizmetinden yararlanıyorsa, altyapısını meşgul ediyorsa, o kişi için devletin genel bütçeden ayırdığı payın verilmesi gerekir. Bunu sırf kıyı şeridinde diye, bu güzel kentleri Cumhuriyet Halk Partilileri yönetiyor diye yapmıyorlar. Ancak bu konudaki talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bir de meydanda da söyleyeceğim dedim, dün grup toplantısında ifade ettiğim bir husus var. 2015 seçimlerinde emeklilere ikramiye dedik, veremezsin dediler. 1 Kasım’da biz de vereceğiz dediler. 2018’e kadar oyalayıp, 2018’de bin lira verdiler, iki bayramda. Biz dedik, birer asgari ücret verelim, kavga dövüş 2 sene son 2 bin lira ve bu sene 5 bin lira diye söz verdikleri halde emekliye verdikleri bayram ikramiyesini sadece 3 bin lira yaptılar. İlk bu iş çıktığında bayram ikramiyesi bin lirayla 24 kilogram kıyma alırken, bugünkü 3 bin lira 6 kilo kıyma alıyor. 18 kilo kıymayı bile emekliden, yani ayda 1 buçuk kilogram kıymayı emeklinin mutfağından çaldılar. Diyoruz ki meclisi kapatmayalım, 3 gün daha çalışalım, emekli kart uygulaması getirelim, 17 bin 2 liradır asgari ücret. Aradaki 14 bin lirayı bütün emeklilerin hesabına yatıralım, ayrıca doğalgazda, markette, manavda, kasapta yüksek indirimleri tanımlayacağımız bu kartla, emeklimizi bu sıkıntılardan kurtaralım diyoruz. Bunu buradan bütün Muğla’nın huzurunda, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bu çağrıyı tekrarlıyorum” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

Kira artışlarına tepki

Muğla’da ortalama kiraların 17 bin 922 lira olduğunu kaydeden Özgür Özel, “Asgari ücretten 920 lira daha fazla. Yani burada asgari ücret verdiğin birisi, ortalama bir ev tutsa suyunu bağlatacak, elektriğini ödeyecek, çay demleyecek parası kalmıyor. Bu oranlar çok fazla ve 2 yıl öncesine göre yüzde 171 artmış. Peki, burada dinlenmeye gelen, konut stokuna talebi arttıran, ekonomisi iyi olanlar tamam da,  Muğla’nın evlatları ne olacak?  Muğla’da ki polisler, askerler, öğretmenler, emekçiler ne olacak? Bu yüzden biz şehirlerde sabit, yerleşik yaşayanların bu kira fiyatlarından etkilenmemeleri için bir dizi öneriyi hazırladık, meclisteki ilgili komisyonlara sunuyoruz. Muğla’da ki yüksek kira sorununun bir an önce çözülmesi, Muğla’nın büyük sıkıntılar çeken orta direğinin, yoksullaşan orta direğine sahip çıkılması,  Muğla’da çalışan turizm emekçilerinin kışın işsiz kalma sorunlarına karşı mutlaka çözüm üretilmesi ve sıkıntıya düşen Muğla esnafının tüm yönleriyle desteklenmesi lazım. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerine titrediğimiz bir ildeyiz. Seçim sonuçlarıyla ilgili hiç endişe duymadığımız, liyakatli, çalışan yöneticilerinin işini iyi yaptığı, sizin de ziyadesiyle memnun olduğunuz, bundan sonra da ilerleyen günlere umutla bakacağımız günlerdeyiz Muğla için. Ama 31 mart seçimleri sadece yerel seçimler değil, 31 mart seçimleri bundan sonra 4 yıl boyunca bir daha herhangi bir seçimin olmayacağı seçimler. Mehmet Şimşek’in ağzında bir bakla var. diyor ki, 1 Nisan’dan sonra sıkı para politikasına geçeceğiz. Bunun emekçiler için anlamı, hak edilen zammı almamaktır. Emekliler için bugünkü açlık sınırından 7 bin lira aşağıdaki en düşük emekli maaşını arttırmamaktır. Küçük esnaf için yeni vergi yükleri, artan enflasyon, zamlar ve hayat pahalılığı demektir. 1 Nisan geldiğinde artık ertesi gün yapacak bir şey kalmamıştır bunlara engel olmak için. Eğer bir şey yapacaksanız, 1 Nisan’dan bir gün sonra yapamazsınız. 1 Nisan’dan bir gün önce yapacaksınız. 31 Mart’ta sandık başında yapacaksınız. Biz 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın gücünü dengelemek zorundayız. Onların karşısına bir gücü koymak zorundayız. Bunu yerel seçimlerle yapmak zorundayız. O yüzden ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak, Cumhur İttifakı’nın karşısında en büyük ittifakı aramak için elimden geleni yaptım. Çiçeği yaptırdım, arkadaşları yanıma aldım ve ziyaretlerde bulundum. Birlikte olalım dedim. Buraları, hiçbir yeri Ak Parti’ye MHP’ye teslim etmeyelim dedim. Büyük bir seçim başarısı yakalamazsak, memuru, emekliyi, çiftçiyi, işçiyi, gençleri, kadınları fena ezecekler dedim. Biz Ankara’da bir ittifak, bir işbirliği gerçekleştiremedik.  Ama 2019’daki büyük zaferi yaşayanlar ve yaşatanlar buradalar. Seçmen bir yere gitmedi. Yöneticilerin fikri değişmiş olabilir, saygı duyuyorum ama seçmenin saraya itirazı, seçmenin Devlet Bahçeli’nin, U dönüşüne, saraya destek olmasına kendini unutmasına olan itirazı değişmedi. Yakasında güneş olan iyi insanların vatanseverliği ülkesini sevmesi, Atatürk sevgisi değişmedi. Ben o yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhur İttifakı’nın karşısındaki büyük Türkiye İttifakı’nın içinde hep birlikte yer aldığımızı görüyorum. Biz 31 Mart seçimlerini Türkiye İttifakıyla kazanacağız ve önümüzdeki dönem Türkiye İttifakının Türkiye’nin kurtuluşu olduğunu hep birlikte göstereceğiz.”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Muğla’da talana izin vermeyeceğiz”

CHP Türkiye İttifakıdır

Özgür Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye İttifakıdır. Yok saydığı çiftçinin Atatürk'ün milletin efendisidir dediği çiftçinin karınca gibi ezmeye çalıştığı çitçinin kardeşleri vardır. Cumhuriyet Halk Parti'lilerdir. Türkiye İttifakı'dır. Türkiye'nin hepimiz arkasındayız. Gençlerimiz Türkiye'de umudu kalmayanlar yurt dışına gitmek isteyen ve geleceği orada aramak isteyen gençlerimize hep birlikte sesleniyoruz. Kimse enseyi karartmasın. Umudunu kaybetmesin. Umut var. Umut 31 Mart'tadır. Umut geçtiğimiz sene çok üzüldüğünüz Mayıs ayından sonra belki de çok karamsarlığa kapıldığınız noktada, belki de ayağa kalkan hep birlikte motive olan 100 yıl önce kurtardığı ülkeyi yine kurtarmaya azmetmiş olan kurduğu cumhuriyetin kıymetini bilen cumhuriyetçilerdir, Atatürkçülerdir. Biz buradayız. Hep birlikteyiz ve hiçbir yere gitmiyoruz. AK Partilisine, MHP'lisine söylüyorum. Uzakta oturanlara, ıraktan bakanlara söylüyorum. Bu baba evi öyle birinin şeytanlaştırdığı gibi kendi kanallarından sürekli iftira attığı gibi insanların evi değildir. Hele hele efendim beka sorunu var, bunlar gelirse ezanı susturacaklar, bayrağı indirecekler, vatanı böldürecekler diye konuşuyor. Bak kardeşim bu memlekette bir kez o yaşandı. Bu ülke kötü yöneticiler tarafından işgale uğradı. İkimizde birer taraftayız. Birimizin tarafı işgal orduları geldiğinde işgal donanmasına karşı halı serenlerdi. Vallahi biz Kartal istim botunun ucunda yanındaki yaverine 'Çocuk merak etme geldiği gibi gidecekler' diyenlerdeniz. Bu yüke Allah korusun eğer günün birinde aynı tehlikeyi yaşarsa kimsenin şüphesi olmasın Tayyip Bey çağırıyor diye havaalanına gidip, kot pantolan üzerine perdeli kumaştan kefen çekenlerden değil, dedesi Çanakkale'de kefensiz yatanlar korur bu ülkeyi.”

Miting sonunda CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı Memleket Partisinde kurucu İl başkanlığı görevlerinde bulunan İbrahim Şimşek ve Murat Gökalp'in CHP'ye geri döndüklerini açıklandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından İbrahim Şimşek ve Murat Gökalp'e parti rozetleri takıldı. Özgür Özel, daha sonra partisinden belediye başkan adayı olan isimleri tanıttı ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

AlparslanAlparslan