SİYASET
Giriş Tarihi : 23-08-2022 16:24   Güncelleme : 26-08-2022 11:15

Meydan yıkıldı, sırada liman kavşağı var

Meydan yıkıldı, sırada liman kavşağı var Mimarlar Odası eski Başkanı İshak Memişoğlu, Cumhuriyet Meydanı'na Akıllı Şehir projesi kapsamında yapılan 'koca göbekli' kavşağın yeniden düzenlenmesinin olumlu olduğunu belirterek, Liman kavşağını adres gösterdi.

Meydan yıkıldı, sırada liman kavşağı var

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte 225 milyon lira maliyetli Akıllı Şehir projesinin çalışmalarını sürdürüyor. Hız, ışık ve park ihlallerini tespit edip cezai işlem uygulayacak sistem ile ilgili kent genelinde kavşak ve sinalizasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında genişletilen Cumhuriyet Meydanı iç kavşakta gelen tepkilerin ardından küçültme işlemine başlandı. 

 

 

BÜYÜKŞEHİR'E ÇAĞRI 

 

Mimarlar Odası Samsun Şubesi eski Başkanı İshak Memişoğlu, Cumhuriyet Meydanı iç kavşakta yeniden yapılan düzenlemenin olumlu olduğunu belirterek, Liman kavşağında da aynı işlemin yapılmasını beklediklerini vurguladı. Memişoğlu, "Sivil toplum kuruluşlarının ve uzmanların görüşü dahi alınmadan hayata geçirildiğini düşündüğümüz Akıllı Şehir projesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan hata düzeltildi. Sıra facianın yaşanabileceği Liman kavşağında. Büyükşehir bu konuda vakit geçirmeden adım atmalı "dedi. 

 

 

YAP-BOZ ANLAYIŞI ZAMAN KAYBETTİRİYOR 

 

Yap-boz anlayışının kente, belediyeye zaman kaybettirdiğini belirten Memişoğlu, "Kaynaklarımız heba ediliyor,  kaos ortaya çıkıyor. Akıllı Şehir projesinde tarafların, ilgililerin, uzmanların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınsaydı, bu süreci yaşamamış olurduk. Liman kavşağı ile ilgilide Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri sorunun farkında olduğunu düşünüyorum. 100. Yıl Bulvarı'nın, 2. Bulvar'ın tüm yükü Liman kavşağına bindi. Bölgeyi minibüs ve dolmuş hatları ile otobüsler yoğun olarak kullanıyor. Koca göbekli kavşağın yapısı zaten tartışmalı. Biz kamu yararı adına tespit ettiğimiz yanlışları gündeme taşıyoruz. Amacımız karalamak yada suçlamak değil, netice itibariyle yol gösterici olmaktır "ifadelerini kullandı. 

AlparslanAlparslan