SİYASET
Giriş Tarihi : 17-02-2023 19:59   Güncelleme : 25-02-2023 13:56

Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması: 18 Haziran'da yapılmalı

Habertürk yazarı Bülent Aydemir’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair değerlendirmeler bulundu. Seçim tarihiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "YSK, ‘Bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim açıklaması: 18 Haziran'da yapılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin afet nedeniyle erteleneceğine yönelik iddialarla ilgili konuştu.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir’e konuşan Kılıçdaroğlu, seçime ve deprem felaketine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

AFAD İZLEDİ, ORDU KULLANILMADI
Depremden önce AFAD’ın elinde bu bölgede 7,5 büyüklüğünde deprem olacağına ilişkin raporlar bulunduğunu, bürokrasinin bunu saptamasına rağmen, hükümetin gerekli adımları atmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Depremin hemen ardından ordunun kullanılmaması büyük ihanettir” dedi.

"KAPISINA KİLİT VURMAK LAZIM"

Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesi konusundaki tartışmalara da değindi. YSK’nın seçimi ertelemesi durumunda kapısına kilit vurulması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

Parlamento çalışıyor zaten. Bir talebiniz varsa oraya getirin. Ancak kararı YSK üzerinden almayı planlıyorlarsa ve YSK, ‘Bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım. Bu teknolojik imkânlarla nasıl ‘Seçim yapamıyoruz’ dersin?

Bugünün şartlarında telefonunuzdaki GPS sinyalinden anında yeriniz dahi belirleniyor. YSK böyle bir karar alırsa açık söylüyorum, bu, demokrasiye darbedir. Hukukun üstünlüğüne vurulmuş bir darbedir. Hiçbir hakim böyle bir kararın altına imza atmaz.

18 HAZİRAN’DA YAPILMALI
Seçim zamanında, 18 Haziran’da yapılacak. Önümüzde bunun için dört ay var. Eğer daha önce seçim yapmak istiyorsa yetkisini kullanıp Meclis’i feshetmesi gerekir.

Daha önce biz 6 Nisan’dan önce yapılacak bir seçime sıcak bakıyoruz demiştik. 6 Nisan’da sandığı vatandaşın önüne koymaya varız demiştik.

 

AlparslanAlparslan