SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2023 20:21

Kılıçdaroğlu için bağış kampanyası başlatıldı: En fazla 55 bin TL

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası için bağış toplanacak. Kampanyaya en fazla 55 bin 598 TL’ye kadar bağışta bulunulabiliyor.

Kılıçdaroğlu için bağış kampanyası başlatıldı: En fazla 55 bin TL

 

DUVAR - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak isteyenler için TL, dolar ve euro bağış yapılabilecek beş ayrı banka hesabı açıldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca sadece Türkiye vatandaşı olan gerçek kişiler 55 bin 598 TL’ye kadar bağışta bulunabiliyor. Bankalar bağışlar üzerinden masraf almayacak.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için YSK kararı uyarınca; bağış yapmak isteyenler 7 bin TL’ye kadar makbuz karşılığında elden de bağış yapabilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler, 7 bin TL ve üzeri bağışlarını duyurulan banka hesap numaralarına yatırabilecek. Yine YSK kararı uyarınca yalnızca T.C. vatandaşı gerçek kişilerin katılabileceği yardım kampanyasına her bir tur için, her kişi en fazla 55 bin 598 TL bağışta bulunabilecek. Döviz cinsinden yapılacak bağışlar için de yine üst sınır olarak 55 bin 598 TL karşılığı döviz kabul edilebilecek.

KAMPANYAYA KATILIM ŞARTLARI

Loaded: 100.00%

Remaining Time -0:02

Bağış kampanyasının şartları ise şu şekilde:

“Sadece T.C. vatandaşı olan gerçek kişiler bağış yapabilecek.

Yurt dışından yapılacak bağışlar için de T.C. vatandaşlığı şart olacak.

Yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar, tüzel kişiler, T.C. uyrukluğunda olmayan gerçek kişiler bağış yapamayacak.

Bir kişi, her bir adaya, her bir tur için en fazla 55 bin 598 TL bağış yapabilecek. (üst sınır)

Bağış prensip itibariyle adayın banka seçim hesaplarına yapılacak. Ancak 7 bin TL’ye kadar makbuz karşılığı elden bağış yapmak da mümkün olacak. 7 bin TL üstü bağışlar banka hesaplarına yapılacak. İsteyen vatandaşlar 10 TL, 20 TL gibi tutarları dahi banka hesaplarına gönderebilecek.

Döviz cinsinden de bağış yapılabilecek. Ancak, bu durumda bağış üst sınırı yine 55 bin 598 TL’nin döviz karşılığı tutar olacak. Üst sınırın geçilip geçilmediğinin tespitinde bağışın yapıldığı günden bir önceki gün Resmi Gazete'de ilan edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) efektif satış kuru dikkate alınacak.

Bankalarda yurt içinde bağış tutarları üzerinden herhangi bir ad altında masraf alınmayacak.”

BANKA İSİMLERİ VE AÇILAN BAĞIŞ HESAP NUMARALARI

Bağış ve yardım kampanyası için üç ayrı bankada açılan hesap numaraları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

AlparslanAlparslan