GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 15:35   Güncelleme : 19-10-2023 15:53

kahpe saldırı

İSRAİL, Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını sürdürüyor. Dün bir hastaneyi vurarak en az 500kişinin ölmesine neden olan İsrail, gece yarısı da içinde 8 bin kişiyi barındıran Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenledi. Dehşet anları kameralarca an be an kaydedildi. 7 Ekim'de Hamas saldırısıyla başlayan İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırılarının 13. gününde yaşayanlar canlı anlatımda...

kahpe saldırı

İsrail ablukasındaki Gazze savaşın 13. gününde de bombaların hedefi olmaya devam ediyor. Dün Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Dünyayı ayağa kaldıran saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. Kendini "Biz hastanenin otoparkını vurduk" diye itiraf eden ancak ABD Başkanı Joe Biden'ın "karşı taraf yapmış gözüküyor" dediği saldırıya tepkiler sürerken İsrail bu kez de başka bir hastanenin hemen yanı başını savaş uçaklarıyla vurdu. İşte Gazze'de yaşananlar...

İsrail şimdi de ekmek kuyruğundaki sivilleri vurdu

Filistin WAFA haber ajansı, İsrail'in Gazze'deki fırınları hedef alarak ekmek sırasındaki düzinelerce insanı öldürdüğünü duyurdu.

Gazze'de ölenlerin sayısı 3 bin 785'e yükseldi

Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle ölen Filistinlilerin sayısı 3 bin 785'e yükseldi. 12 binden fazla kişinin ise yaralandığı açıklandı. İsrail, Gazze'de en az 203 kişinin rehin tutulduğunu açıkladı; bu sayı daha önce 199 olarak açıklanmıştı. 

Enkazlar kazıldıkça bebek cesedi çıkıyor

7 Ekim'de başlayan savaşın 13'üncü gününde Gazze'nin Refah kentine düzenlenen saldırı sonucu, enkaz altında kalan Filistinlilerin cansız bedenleri ambulanslarla hastane morglarına sevk edildi. 3.jpg Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu hayatını kaybetmiş Filistinlileri enkaz altından çıkarmak için ekipler çalışmalarını sürdürürken cenaze sahibi aileler gördükleri karşısında feryat etti.

Rishi Sunak ve Hetanyahu'dan ortak açıklama

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün Kudüs'te bir araya geldi. Sunak ve Netanyahu, yaptıkları görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu, "Burada iki güç var. Biri İran'ın başını çektiği ve Orta Doğu'yu Orta Çağ'a geri döndürmek isteyen şeytani bir güç. Diğeri ise ilerleme ve insanlığın gücü" dedi. Sunak ise Hamas'ın "gezegendeki en kötü canavar" olduğunu söyledi.

İskoçya Başbakanı: Filistinli mültecileri kabul edeceğiz

İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, İskoçya'nın Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu söyledi. Yousaf İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında yaptığı konuşmada 'Geçmişte İskoçya'daki ve Birleşik Krallık'taki insanlar Suriye'den, Ukrayna'dan ve diğer birçok ülkeden gelenleri karşılamak için kalplerimizi ve evlerimizi açtılar. Bunu tekrar yapmalıyız' ifadelerine yer verdi. Bu açıklama bir Avrupa ülkesinden Filistinli mültecileri kabul edeceği yönünde yapılan ilk açıklama olarak kayıtlara geçti.

İsrail muhalefet lideri: Gazze, Filistin Yönetimi'ne geçmeli

İsrail ana muhalefet lideri Yair Lapid, savaş sonrası Gazze için en iyi seçeneğin Filistin Yönetimi'nin kontrolü altına girmek olduğunu söyledi.  Uluslararası toplumun Filistin Yönetimi'ne bu konuda yardımcı olması gerektiğini söyleyen Lapid, "İşler eskiden böyleydi; Filistin Yönetimi'nin Gazze'de hala kendileri için çalışan yaklaşık 20 bin çalışanı var ve oradaki tesislerin ve sivil kuruluşların çoğu onlar tarafından uzaktan yönetiliyor" dedi.

Hamas: Ulusal Güvenlik Güçleri'nin başkanı öldürüldü

Hamas medyası, İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısında Gazze'de Hamas liderliğindeki Ulusal Güvenlik Güçleri'nin başkanı Jehad Mheisen'in öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail polis şefi: Gazze'yi destekleyenleri otobüse bindirip...

 İsrail polis şefi Kobi Shabtai, İsrail'de Gazze'ye destek protestolarına "sıfır tolerans" gösterileceğini söyledi ve savaş karşıtı göstericileri İsrail'in yaklaşık iki haftadır her gün bombaladığı kuşatma altındaki Filistin bölgesine göndermekle tehdit etti. Polis şefi Shabtai, "Her kim İsrail vatandaşı olmak istiyorsa, hoşgeldiniz. Gazze ile özdeşleşmek isteyen varsa onları oraya giden otobüslere bindireceğim" dedi. 

Rusya: Türkiye'nin garantör ülke formülüne hazırız

TASS haber ajansının geçtiği bilgilere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kuzey Kore'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışması için sunduğu 'garantör ülkeler' formülünü konuşmaya hazır olduğunu belirtti ve Moskova ile Ankara'nın bu konuda temas halinde olduğunu duyurdu.

Sunak İsrail'de! Türkiye arabuluculukla yardımcı olabilir

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmek üzere İsrail'e gitti. Ofisinden yapılan açıklamada, İngiliz liderin Netanyahu ve Herzog'a taziyelerini sunacağı ve 7 Ekim'deki ölümcül Hamas saldırısının ardından İsrail ile dayanışmasını göstereceği belirtildi. Al Jazeera'da yer alan haberde Sunak'ın Türkiye'yi de ziyaret edileceği vurgulandı ve 'Sunak, Mısır, Katar ve Türkiye'nin yardımcı olabileceğine, belki de arabuluculuk yapabileceğine ve gerilimi azaltabileceğine inanıyor' yorumuna yer verildi.

İsrail ordusunda ölen asker sayısı 306'ya yükseldi

İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 306'ya ulaştı. İsrail ordusundan konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda ölen askerlerin sayısının 306'ya yükseldiği belirtildi.

İsrail Batı Şeria'da katliam yaptı: 4 ölü

İsrail ordusunun, gece boyunca, işgal altındaki Batı Şeria'nın birçok belde ve köylerine düzenlediği baskınlarda, 4 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı.

İsrail bu kez de BM'ye ait okulu vurdu

13. gününde İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'de, İsrail savaş uçaklarının, içinde evlerini terk eden insanların sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait bir okulu vurduğu bildirildi.

New York'da asılan bir reklam panosunda yazılanlar dikkat çekti:  "İsrail hastaneleri bombalıyor, parasını Biden ödüyor."

 

ABD Başkanı Biden: Anlaşmaya varıldı

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İsrail 8 bin kişi olan hastanenin yakınını vurdu

İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenledi. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki Tel el-Hawa semtinde bulunan Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Filistin Kızılayı, saldırı anına ait görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Filistin Kızılayı, hastanede yerinden edilmiş 8 binden fazla Filistinlinin bulunduğunu açıkladı. Saldırıda can ve mal kaybı bildirilmedi. Kaynak:internethaber

AlparslanAlparslan