SİYASET
Giriş Tarihi : 04-01-2024 16:59   Güncelleme : 04-01-2024 17:01

İzmir'de aday krizi!

7 Büyükşehir,353 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıklayan CHP'de İzmir krizi bitmek bilmiyor. Anlaşmazlıkların yaşandığı İzmir bölgesinde anket üstüne anket yapan CHP, mevcut Başkan Soyer ile ilgili henüz bir neticeye varamadı.

İzmir'de aday krizi!

Yerel seçim hazırlılarının sürdüğü CHP'de ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Ayı kim olacak?'' krizi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul'da İmamoğlu'nu Ankara'da Yavaş'ı aday gösterirken, İzmir'in mevcut Başkanı Tunç Soyer ile iligi henüz bir karar veremedi. Bu kapsamda bugünkü PM'den de İzmir'le ilgili kararın açıklanması beklenmiyor.

ANKET ÜSTÜNE ANKET

CHP, İzmir'de yapılan memnuniyet anketinden tatmin olmadığı ve bir anker daha yapma kararı alındığı bildirildi. Bunun üzerine mevcut Başkan Soyer'in bu durumdan rahatsız olduğu CHP yönetimine aktarıldı.

KULİSLERDE O İSİM KONUŞULUYOR

Buğra Gökçe isminin anıldığı kulislerde, DEM'in de İzmir'i yakından takip ettiği bilinmekte. DEM'in İstanbul, Ankara ve İzmir için ittifak yapması halinde tercihinin Tunç Soyer olacağı belirtildi.

İNCE İDDİLARINA CEVAP 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’den İzmir adayı gösterileceği iddialarına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel cevap verdi. Özel, “Bir partinin genel başkanına, başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm” dedi.

AlparslanAlparslan