Uluslararası Gazeteciler ve İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Nihat Alparslan"Olay son derece vahimdir ve Anayasal teminat altında olan basın özgürlüğü, polis şiddetiyle engellenmeye kalkışılmıştır bir gazetecinin görevini yaptığı esnada polisler tarafından sert müdahaleler ile yere yatırılarak ters kelepçe takılıp göz altına alınmasını kınıyoruz" dedi
Samsun'da bir gazeteci görevini yaptığı esnada polisler tarafından sert müdahaleler ile yere yatırılarak ters kelepçe takılıp gözaltına alındı.
Samsun'da park yeri kavgasını görüntüleyen gazeteci Recep Yazgan görevini yapması nedeniyle polisler tarafından sert müdahaleler ile yere yatırılarak ters kelepçe takılıp gözaltına alındı.

Toplumun haber alma hakkına müdahalede buılunan polisler kamu görevi yapan Yazgan'ın kimliğini ibraz etmesini dahi beklemeden müdahalede bulundular. Yazgan daha sonra polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.Gazeteciye yapılan bu çirkin uygulamanın ardında bir açıklama yapan UGD ve İnternet Gazetecileri Derneği başkanı Nihat Alparslan"
meslektaşımıza ve görev yaptıkları yayın kuruluşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; gazetecileri hedef alan polis şiddetine son verilmesini istiyoruz.Polisi meslekten uzaklaştırılarak gazetecilere uygulanan şiddetti önlemek mümkin değildir.Mutlaka bu konuda yeni göreve başlamış güvenlik güçlerini eğitmek gereklidir.Unutmasınlar ki gazeteciler halkın avukatı gibidir.Alanlarda sahada her zaman polislerle sırt sırta görev yapmaktadır"dedi