SİYASET
Giriş Tarihi : 08-10-2023 17:12   Güncelleme : 08-10-2023 17:14

İmamoğlu'ndan birleşme mesajı: Seçimleri kazanacağız

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Kongreye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, partililere seslendi. İmamoğlu, "2024’te yerel seçimleri kazanıyoruz, sonra 2028’de cumhurbaşkanlığını kazanıyoruz" dedi.

İmamoğlu'ndan birleşme mesajı: Seçimleri kazanacağız

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Divan Başkanlığı’na eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın seçildiği kongrede eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanı olmak için yarışacak.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'BU TARİHLERİ ZİHİNLERİNİZE KAZIYIN'

2024’te yerel seçimleri kazanıyoruz, sonra 2028’de cumhurbaşkanlığını kazanıyoruz, sonra 2029’da daha büyük başarılara imza atıyoruz yerel seçimde. Hedefimiz budur. Hedefimiz 2024, 2028, 2029. Bu tarihleri zihinlerinize kazıyın. Ben 17, 20, 25 yaşındaki size diyorum ki hep birlikte 30 yaşlarınıza geldiğinizde bu ülkeye CHP’lilerin sosyal demokratların iktidarını yaşatmaya hazır mısınız? Bu yolculukta önümüzdeki taşları temizleyin. Sevgili hemşerilerim ayağınıza taş değmesin, taşları temizleyelim yola çıkalım.

İMAMOĞLU'NDAN BİRLEŞME MESAJI
Parti yönetimine olan eleştirileri bir saldırı olarak yorumlamanın asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içi demokrasiyi bir bölünme ve parçalanma riski olarak göstermenin asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içinde sanki ötekiler veya düşmanlar varmış gibi davranmanın ve propagandanın yeri asla yoktur partimizde. Bunlar bize yakışan veya fayda sağlayacak şeyler değildir. Biz vakti geldiğinde gereken enerjiyi ve cesareti göstermeyi bilen bir partiyiz. Hepinizi omuz omuza çalışmaya davet ediyorum.

 

 

AlparslanAlparslan