SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2024 05:26   Güncelleme : 08-02-2024 05:30

Hayati Tekin, ‘AK Partililere YRP, AK Parti Korkusuna Son Verdirdi"

26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Yeniden Refah'ın oluşturduğu sinerjinin AK Parti'ye karşı AK Partililerin korkularını yenmelerini sağladığını söyledi. Tekin, "Yeniden Refah Partisi (YRP) yerel seçimlerde suni bir patlama yapacak" dedi.

Hayati Tekin, ‘AK Partililere YRP, AK Parti Korkusuna Son Verdirdi

AK Parti'ye karşı AK Partililerin korkularının yenildiğini ve YRP'nin yerel seçimlerde suni bir patlama yapacağına vurgu yapan Hayati Tekin, "Eskiden olsaydı Adem Bektaş, İshak Taşçı, Hüseyin Dündar, Şükrü Neiş gibi isimler AK Parti kendilerini aday göstermediğinde ortaya çıkamazlardı" dedi.

Ekonomik kriz karşısında AK Parti’nin çöküşe geçtiğini herkes tarafından görüldüğünü dile getiren Tekin, "Seçimlerde AK Parti 1. parti çıksa bile Yeniden Refah onu çok hırpalayacak. Yeniden Refah'ın bu çıkışıyla CHP'nin büyükşehir ve bazı belediyelerde aradan sıyrılma şansı var. Aynı şekilde bazı ilçelerde İYİ Parti'nin de aradan sıyrılacağı görünüyor. Yeniden Refah Partisi’nin de bazı belediyeleri zorlayacağı hissediliyor. AK Parti’nin belediyelerin çoğunluğunu kazanacak olsa dahi önemli kan kaybı yaşayacağı açık şekilde görülmekte" diye konuştu.

Yeniden Refah'ın suni yükselişinin eskiden ortaya çıkamayan AK Parti'nin flaş isimlerinin ortaya çıkıp başka partilerden aday olabilmesinin önünü açtığını kaydeden Tekin, "Başka partilerden veya bağımsız olarak aday olan isimler kazanamasalar dahi yarışı kafa kafaya bitireceklerine inanıyorlar ve bu sayede siyasi arenada varlıkarını sürdürecekleri inancıyla hareket ediyorlar. Korkularını yenerek aday olan isimler AK Parti'nin iki yıl sonra yaşanan ekonomik krizin akabinde yok olacağını ve yeni bir merkez sağ partilerinin ortaya çıkacağını düşünerek, yeni atmosferde yerini almayı amaçlıyorlar. Artık güçlü de görünse AK Parti bitmiştir" şeklinde konuştu.Kaynak:Samsun etik haber

AlparslanAlparslan