SİYASET
Giriş Tarihi : 25-01-2023 08:04

Erdoğan'ın oy oranını açıkladı: Gizli anket bana geldi

Erdoğan'ın oy oranını açıkladı: Gizli anket bana geldi CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan; bir araştırma şirketinin yaptığı gizli anketin kendisine ulaştığını ifade etti. Özkan, ankete göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 26 olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın oy oranını açıkladı: Gizli anket bana geldi

Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimde tekrar aday olmasını istediklerini belirterek, "Aday olsun ki siyaseten yenilmek neymiş, bir toplum bir zorbayı bir otokratı nasıl demokratik yollarla değiştirirmiş anlasın. Onun için aday olmamak hali kurtuluş halidir" dedi.

CHP'li Özkan, katıldığı canlı yayında anket sonuçlarına ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

Dün bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyordu. Bazı direnç oyu vardı yüzde 29'da görünüyordu. Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan.

Anketlerdeki 'manüpilatif' kısmı çıkardıklarını söyleyen Özkan, "Seçim çevrelerinde yapılan anketler ve bu anketlerin aylık değişimleri bize standart sapmaların dışında değişimleri gösteriyor. Biz bunların tamamen ortalamasını alarak sadeleştiriyoruz. Manüpilatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor. 14 Mayıs'tan sonra Türkiye bir restorasyon ve yeniden kalkınma dönemine girecek" dedi.

 

 

AlparslanAlparslan