SİYASET
Giriş Tarihi : 16-12-2023 10:06

Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması: Tarihi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Erdoğan, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız." dedi.

Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması: Tarihi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Cuma namazı sonrası yerel seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, İstanbul'da pazar günü yapılacak temayül yoklamasına ilişkin, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu hafta içerisinde Ankara, Adana, İzmir büyükşehirleri, gerek milletvekilleri gerek teşkilat ile toplantımızı yaptık. Onların da fikrini aldık. Pazar günü 3 bölgenin de kanaatlerini alacağız. Bunların üzerinde çalışıp inşallah Aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyük şehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. 

Bazı illerin de adaylarını bu arada açıklayabiliriz. Gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz. 

Aralık ayının sonuna doğru büyükşehir adaylarımızı açıklamaya başlayacağız. Çalışmaları değerlendirip, bir an önce açıklamayı hedefliyoruz.

BİDEN İLE GÖRÜŞME
Bildiğiniz gibi dün akşam Biden ile etraflıca görüşmemiz oldu ve bu görüşmenin ana başlıklarını bir F-16 ile gelişmeler teşkil etti. F-16 ile ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu olduğunu ve bununla ilgili olarak da kongreye her türlü teklifi yapmaya hazır olduğunu söylüyor.

Özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız bizim parlamentomuzun vereceği kararı önemsediklerini söylediler. Biz de İsveç konusunda dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu yeter ki terör ile ilgili yaklaşımlarını kontrol altına alsınlar bunun dışında bizler Meclis olarak şu anda komisyondan zaten geçti. 

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRISI
Gazze konusunu Sayın Biden'la etraflıca ele aldık. Gazze'deki gelişmelerde 18 bini aşkın çocuk kadın yaşlı öldü. Bu noktada özellikle Amerika'nın başta siz olmak üzere buraya müdahil olmanız gerekiyor dedik.

"BİZİM DE BURADA ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI!"
Bizim de burada elimiz kolumuz bağlı duramayız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İsrail’den iyi niyet beklemek mümkün değil. 121 ülke bizimle hareket etmişti. Şimdi devran değişti. İsrail yalnızlığa doğru gidiyor.

AlparslanAlparslan