GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-02-2023 23:32   Güncelleme : 11-02-2023 23:34

Enkaz altında 12 zeytinle hayata tutundu

Görev amaçlı gittiği Hatay'da "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere otelde yakalanan ve 32 saat enkaz altında kalan Yüksel Ergit, kurtarılmayı beklerken bir poşette bulduğu 12 zeytinle yaşama tutundu.

Enkaz altında 12 zeytinle hayata tutundu

Hatay'da enkaz altından çıkarıldıktan sonra Ankara'daki Bilkent Şehir Hastanesine getirilerek tedavi altına alınan 32 yaşındaki Ergit, deprem sırasında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Ankara'da özel şirkette çalıştığını, Hatay'a kısa süreli bir görev için gittiğini dile getiren Ergit, deprem esnasında kaldığı otel odasında bir masanın altına sığındığını belirtti.

Bu masanın kendisini koruduğunu söyleyen Ergit, "Bulunduğum odadan iki kat aşağıya düştüm. Elimde masanın demir parçası, üstümde de ikili bir koltuk vardı, onun üstünde de otelin demir yığınları. Bu şekilde bir odanın içinde kaldım. Hayatımda ilk kez böyle bir deprem yaşadım." dedi.

Kendisi gibi enkaz altında kalan ve sesi çıkabilen kişilerle irtibat kurduklarını, umudunu hiç yitirmediğini ve hep "Biri gelip bizi kurtaracak." diye kendine telkinlerde bulunduğunu anlatan Ergit, Ankara'dan gelen babası, iş arkadaşları ve sivil toplum kuruluşundan kişilerin yardımıyla enkazdan çıkarıldığını ifade etti.

"Poşetin içinde sadece 12 zeytin vardı"

Yüksel Ergit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçinde kaldığım enkazda çok küçük çapta bir görüş açım vardı, gece mi gündüz mü bilmiyordum. Sanki 10 gün orada kalmışım gibiydi. Enkaz altındayken sürekli artçı depremler oluyordu, dirseğimle hava almak için üstüme yıkılan tuğlaları kırıyordum. Tuğlaları kırarken bir poşete denk geldim, içinde sadece 12 tane zeytin vardı. Onu kolumun altına sakladım, her canım isteğinde, canım istedi mi ondan da emin değilim ama yedim. 32 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldım."

Kendisine önce Hatay'da ilk müdahalenin yapıldığını ve ardından Bilkent Şehir Hastanesine geldiğini aktaran Ergit, "Şu an iki ayağımı hareket ettiremiyorum ama inşallah buradaki tedavimle düzelecek. Şükretmeyi bilmek gerekiyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Lütfen kimse umudunu yitirmesin." diye konuştu.

"Allah'ım evladımı ikinci kez bana bağışladı"

Depremi televizyondan öğrenmesinin ardından Ankara'dan oğlu için hızla Hatay'a giden ve oğlunun enkazdan kurtarılması için çabalayan baba Şükrü Ergit de çok geniş bir alanı etkileyen depremlerin ardından her yere aynı anda yetişilebilmesinin kolay olmadığını dile getirdi.

Şükrü Ergit, oğlunun küçücük bir delikten çıkarıldığını belirterek, "Bu bir mucize. Allah'ım evladımı ikinci kez bana bağışladı. Biri doğumu biri de şimdi... Çok şükür oğlum iyi, Allah bütün ailelere sabır versin, devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Yüksel Ergit'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AlparslanAlparslan