GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:36

DYP Genel başkan yardımcısı Şasi"Galatasaray ve Fenerbahçe Başkanlarını tebrik ediyorum"

DYP Genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şasi, Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı alması ile ilgi açıklama yaptı

DYP Genel başkan yardımcısı Şasi

Değerli Genel Başkanım ve Başkanlarım, Sevgili Parti Mensubu Arkadaşlarım,

Bilginiz dahilinde olması için paylaşmak istedim ki; Bugün Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te kozlarını paylaşacaktı. Ancak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı.

veya FTP'den Seçiniz : ( Daha önce yüklediğiniz

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. İki kulübün geç saatlerde İstanbul'da olması bekleniyor.
Ali Koç ve Okan Buruk'tan da açıklama geldi bu hususta;
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaşananların ardından "Atatürk yoksa Türkiye de yok! Biz de yokuz, maç da yok!" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise "Maç oynanmayacak, dönüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarından ötürü Kulüp başkanlarını tebrik ederim, Kendi Manevi ve Kültürel değerlerine sahip çıkan bir Milletin ONURLU DURUŞUNU sergilediler, Milli değerlerimize böylesi bir saygısızlık kesinlikle kabul edilemez. Bu hususta gerekli tepkiyi parti olarak göstermemiz gerekiyor. Hiçkimsenin, hiçbir devletin bir başka Devletin Milli değerlerine SAYGISIZLIK yapmak gibi bir lüksü olamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı ve bekası daimdir ve bu böylede kalacaktır.

Saygı ve hürmetlerimle, esenlikle kalınız.

MEMET ALİ ŞASİ 

DYP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI 

VE TEŞKİLAT BAŞKANI

AlparslanAlparslan