SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2023 13:45   Güncelleme : 14-03-2023 13:47

CHP eski söylemlerini reddetti

Karamollaoğlu'ndan seçim açıklaması: CHP eski söylemlerini reddetti Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milliyet gazetesi'nde seçime dair açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, 'Kılıçdaroğlu’nun adaylığının SP’de açıklanmasına yönelik eleştirilere', "Erbakan Hoca da siyasete atıldığında ilk koalisyonu CHP ile kurdu." sözleriyle yanıt verdi.

 CHP eski söylemlerini reddetti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milliyet gazetesinden Hande Atılgan'ın sorularını yanıtlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi lideri, ortaklarından olduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kendi partisinin binasında açıklanmasına yönelik eleştirilere yanıt verirken, 'ittifak içi ittifak' formülünden de bahsetti.

ERBAKAN HOCA DA İLK KOALİSYONU CHP İLE KURDU
Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

(Kılıçdaroğlu’nun adaylığının SP’de açıklanmasına yönelik eleştiriler) Bu yorumları yapan arkadaşları hayretle izliyorum. Erbakan Hoca da siyasete atıldığında ilk koalisyonu CHP ile kurdu. O gün söylenilenler bugün tekrar ediliyor. O ittifakı maalesef kendini diğerlerinden daha dindar, takva sahibi sananlar bozdu. Zaman geçti, çoğu Erbakan Hoca’dan özür diledi ama iş işten geçti.

'CHP ESKİ SÖYLEMLERİNİ BÜTÜNÜYLE REDDETTİ'
CHP eski söylemlerini bütünüyle reddetti. Bundan dolayı da itibar kaybına uğramadı. Bu açılmadan dolayı biz de diyalog kurmayı önemsedik. Sayın Kılıçdaroğlu, Kudüs Mitingi’nde önemli bir konuşma yaptı. Erbakan Hoca’dan bize miras kalan bir sıralama var. Önce adalet, sonra güzel ahlak gelir. Güçlü Türkiye’yi önemsiyoruz. Bir, her sahada kendimize yeterli hale gelmeliyiz ki yarın dış politikadaki bir tutumumuzdan ötürü boğazımıza çökmesinler. İki kalkınmayı Türkiye’nin tamamında yapmalıyız, İstanbul’da ne varsa niye Diyarbakır’da olmasın... Üç, milli gelirin adil dağılımını istiyoruz.

İTTİFAK İÇİ İTTİFAK FORMÜLÜ
(CHP’ye oy vermeye eli gitmeyenler gelsin diye mi?) Bu da var ama esasında toplumda AK Parti’den kopmuş yüzde 15’lik bir kesim var, güven arıyorlar. ‘Bunlar da iktidara gelebilir’ denilmeli. Bu 3’lü ittifak bunu sağlar diye umut ediyorum. Güçlü bir muhalefet olursa, eli CHP’ye oy vermeye gitmiyorsa, buraya gelir. Bunu ilk arkadaşlarımız (Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu) AK Parti’den ayrıldıktan ve siyasi pozisyonlarını belli bir şekilde devam ettirmek istemelerinin anlaşılması üzerine dillendirdim. En az 1,5 yıllık geçmişi var. Gerçekleştirebilirsek ciddi sıçrama yapabiliriz, hem siyasi partiler hem ittifak olarak.

 

ETİKETLER:

Saadet Partisi , Temel Karamollaoğlu ,

AlparslanAlparslan