SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2023 08:42   Güncelleme : 02-11-2023 11:47

Bayram havası içinde bir kurultay yapacağız

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir kurultay, keyifli bir kurultay, barış içinde bir kurultay yapacağız. Bayram havası içinde bir kurultay yapacağız” dedi.

Bayram havası içinde bir kurultay yapacağız

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Cumhuriyetin 100.yılını kutladık. 29 Ekim’de doğanlar iki yüz yılı bir arada yaşayacaklar. 10 milyonu aşkın yurttaşın katılımı ile 750 konser gerçekleşti belediyelerimizde. 10 milyon vatandaşa ulaştık. Etkinliklerimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Artık hiçbir güç cumhuriyeti ve demokrasiyi engelleyemez.

– 100 yıllık cumhuriyeti son 22 yıla sığdırmak ne kadar doğrudur? Bir 100 yıllık mirası, her tarafta fabrikalar kuran bir Türkiye’yi, Kayseri’den ilk uçağın Ankara’ya indiği Türkiye’yi nasıl görmezsiniz? Fiskobirlik’i, TMO’yu nasıl görmezsiniz? En tepedeki kişi kendi dönemini anlattı. Bereket öyle yapmış. Cumhuriyetin kuruluş yılları ile bugünler arasında çok fark var. Cumhuriyet Osmanlı’nın tüm borçlarını ödedi, bunlar Türkiye cumhuriyetini borç batağına sürükledi. 3-5 kuruş için yalvarılır mı?

– Sayıştay işlevsiz bırakıldı. Cumhuriyeti kuran yiğit insanlar Türk lirasının değerini korudu. Bunlar Türk lirasını yerlerde sürünür hale getirdi. Cumhuriyeti kuranlar hiçbir gücün karşısında boyun eğmediler. Asla mal varlıkları ile tehdit edilmediler. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını korudular, sığınmacı deposu haline getirmediler. Bunlar egemen güçlerin isteği üzerine geri kabul anlaşması yaptılar.

– Can Atalay neden içeride? Yargıtay talimatla karar aldı. AYM’nin emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. AYM karar verdi. Anayasa’yı yargı kararlarını kim uygulayacak? Kendi milletvekilini savunmakta acze düşmüş bir Meclis, bir TBMM başkanı düşünün. Artık yasama organının bir üyesi. İnsan hakları komisyonu üyesinin hapishanede ne işi var?

– (Zühtü Arsan’ın açıklamaları) Halkın iradesini yok sayan bir rejime demokrasi denmez. Nasıl bir Cumhuriyet? Herkesin karnının doyduğu, hiç kimsenin aç ya da açıkta kalmadığı cumhuriyet, yoksulluğun afişe edilmeyen bir cumhuriyet istiyoruz.

– Asla ve asla Erdoğan’ın inanç konusunda da samimi olduğuna inanmıyorum. İnanç konusunda samimi olan insan ülkede bu kadar yoksulluk yaratmaz. Tefecilere hizmet edenler bana inanç dersi veremezler. Düşük faizli krediyi yandaşlara vereceksin, faturayı da yoksul kesim ödeyecek.

– 2022 Genel Uygunluk Bildiriminde enteresan bir şey var. Her harcamada artış var, 2 kalemde ayrılan ödenek tam kullanılmamış. Şehit yakını ve gaziler için ayrılan ödenek tam kullanılmamış. 5 milyar yerine 2 milyar harcanmış. Neden şehit yakınları ve gazilerin sırtından tasarruf yapıyorlar? Diğer kalem de çocukları uyuşturucudan korumak için. 2 milyardan fazla ödenek ayrılıyor, 700 bini harcanıyor. Bunlar uyuşturucu baronlarına kol kanat geldikleri için bu tablo meydanda.

– Başkenti Kudüs olan bir Filistin’i her yerde her zaman destekliyoruz. Beyefendi miting yapıyor. Sen muhalefet değilsin, ne işin var mitingde? İktidarı bize devret, Filistin sorunu nasıl çözülür, ortadoğuya barış nasıl gelir göreceksin.

– Gazze’ye yardım için belediye başkanlarımız hazır. Filistin, Mısır Büyükelçiliği ile görüşüp yardım yapacağız.

– Güzel bir kurultay, keyifli bir kurultay, barış içinde bir kurultay yapacağız. Bayram havası içinde bir kurultay yapacağız.

AlparslanAlparslan