SİYASET
Giriş Tarihi : 23-08-2022 16:06   Güncelleme : 26-08-2022 11:17

Başkan Deveci: “Atakum’da çok güzel şeyler oluyor”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, sağlık çalışanları ve Atakum’un birçok mahallesinden yurttaşla kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Deveci, “Birtakım zorluklar var ama sistemi döndürmeye başladık. Atakum’da çok güzel şeyler oluyor” dedi.

Başkan Deveci:  “Atakum’da çok güzel şeyler oluyor”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirilen kahvaltı programında sağlık çalışanları ve Atakum’un birçok mahallesinden yurttaşlarla bir araya geldi. Keyifli kahvaltıda Atakum Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Deveci, mahallelileri tek tek dinleyerek talep ve önerilerini aldı. 

“İNSANLARA DOKUNALIM DEDİK” 

Bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Deveci, belediyenin kent genelinde sürdürdüğü çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi. Başkan Deveci, “Birtakım zorluklar var ama sistemi döndürmeye başladık. Atakum’da çok güzel şeyler oluyor. Mesela Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi kurduk. Oraya gidin ve mutlaka görün. Birçok meslek edindirme kursunun atölyeleri de bu binada yer alıyor. Üst katında kütüphane var. Yaklaşık 200 öğrenci gece saatlerine kadar sınav dönemlerinde orada çalıştı. Öğrenciler akşam oradan çıkınca WhatsApp’tan yazıyor, ‘Başkanım teşekkür ederiz’ diye. Mesela Gıda Bankası oluşturduk. Bugüne kadar 4 bin ailenin Atakum Belediyesi bütçesinden bir kuruş çıkmadan dayanışmayla tüm evin ihtiyaçlarını karşıladık. Pandemi döneminde 15 bin aileye ulaştık. Maddi olanağı olan ama koronavirüsten dolayı mutfağa gidip yemek yapamayan insanlara yetiştik. Bu dayanışma için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik ve yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tasarruf etmedik. ‘Gerekirse çamurda yürüyelim ama insanlara dokunalım’ dedik. Gecikmemizin nedenlerinden birisi de bu, pandemi bütçesi tahmin etmediğimiz bir bütçeydi” ifadelerini kullandı. 

“VİCDANINIZDA KUVAYİ MİLLİYE BİRLİKLERİ KURUN”

Türkiye’den umut kesilmeyeceğini söyleyen Başkan Deveci, “1919’dan daha kötü değiliz. Atatürk, 1919’da Bandırma Vapuru’na bindiğinde Kuvayi Milliye birlikleri kurulmuştu. Herkesin elinde tabancası, bıçağı, kazması, küreği şehrinin, kasabasının kapısında bir araya gelmişlerdi ve düşmana ‘Hadi buyur kolaysa gel’ diyorlardı. Orada biraz eksiğimiz var. Vicdanınızda, aklınızda Kuvayi Milliye birlikleri kurun. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in bir benzeri yok. Bizim gibi ülkelerde ne zaman bir dönüşüm ve kurtuluş olmuşsa, en yakın örneği Mısır’da Tahrir Meydanı’nda da görüldüğü gibi en önde hep kadınlar olmuş. A partisine B partisine üye olun demiyorum. Öyle bir derdim yok. Çocuklarınızın geleceğini ve üzerine bastığınız toprağımıza, Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkalım” diye konuştu. 

AlparslanAlparslan