KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-01-2023 19:49   Güncelleme : 23-01-2023 20:17

Atakum Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu Konserine Yoğun İlgi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından “Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz “ projesi ile mezun olan Kursiyerlerin Konseri büyük ilgi gördü

Atakum Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu Konserine Yoğun İlgi

 

Türk müziği eğitiminin yaygınlaşması için tüm halk eğitimi merkezlerinde Türk Müziği Enstrümanları Eğitimi kursları ve Türk Müziği Koro Çalışması kurslarının açılması ve bu kursların teşvik edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından “Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz “ projesi başlatıldı.

 

gggggggggg

Bu kapsamda oluşturulan Atakum Halk Eğitimi Merkezi Türk Müziği Korosu Ekim ayında çalışmalarına başlamış olup, konserine 3 ay süren koro çalışması kurs programını tamamlayarak hazırlanmıştır.

21 Ocak 2023 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Koro Şefi Atakan KARADENİZ yönetiminde verdiği konsere halkımız yoğun ilgi göstermiştir. Koronun başarılı yorumu ile sanatseverler keyifli dakikalar yaşayarak, seyirci ve koro bütünleşip HEP BİRLİKTE söyledikleri şarkılar dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.Şarkılar bizi söylerde  hep birlikte bizde şarkı söyleriz diye  konuşan kursiyerler birbirinden güzel eserleri seslendirirken heyecanlı anlar yaşadılar.

 

oooooooooo

Ayrıca Koro Kurs Programını başarı ile tamamlayan 70 kursiyer konser bitiminde Sertifika Töreni ile belgelerini aldılar. ddddddd

 

 

 

AlparslanAlparslan