SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2024 20:28

Atakum CHP’den Kent Meydanı tepkisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlanan Atakum Kent Meydanı ile ilgili CHP Atakum İlçe Başkanlığı tarafından toplu basın açıklaması yapıldı. CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu eleştirerek belediyelerin ortak akılla yönetilmesini istedi

Atakum CHP’den Kent Meydanı tepkisi

Atakum CHP’den Kent Meydanı tepkisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlanan Atakum Kent Meydanı ile ilgili CHP Atakum İlçe Başkanlığı tarafından toplu basın açıklaması yapıldı. CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu eleştirerek belediyelerin ortak akılla yönetilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Belediyesince yıkılmak istenen Atakum Kent Meydanı ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Düzenlenen tepki eylemine CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel de katıldı.

“BİZ ATAKUM‘A SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ”

Atakum CHP İlçe Başkanı Adem Kürek, Atakum’un ortak akılla yönetilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Elimizde, 14.07.2015 tarih ve 272 sayılı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ve dönemin Belediye Başkanı’nın aldığı karar var. Bu karar diyor ki; ‘Büyükşehir Belediyesi hizmet alanları dahilinde mevcut yerlere yapılacak park alanlarının, imar planında yer alan ve yüzölçümü 10 bin metrekare ve üstünde olanların bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizce yapılan ve işletilen park alanları hariç, yapım bakım, onarım ve peyzaj işleri, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. 10 bin metrekare altındakiler ise yapım, bakım, onarım temizlik, peyzaj ve buna benzer ilçe belediyesinin sorumluluğuna verilmesine” diye karar alınıyor. Bu kararı da Büyükşehir Belediyesi alıyor. Ancak bugün burada kepçeleri görüyoruz.” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİRE KANUNLARI HATIRLATMAKTAN DA BIKTIK”

 Atakum Kent Meydanı’nın 10 metrekarenin altında olduğunu da vurgulayan Kürek, “Burası 10 metrekarenin altında bir alandır. Şimdi bu karara rağmen yine 5 yıldır olduğu gibi ‘Ben yaptım oldu, ben yaptım oldu’ denilmek isteniyor. Biz yapılan hiçbir şeye karşı değiliz. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne kanunları hatırlatmaktan bıktık. Belediye Meclis üyemiz yıllardan beri hukuksal girişimler ve itirazlarda bulunuyor. Bu ülkeyi kanunla yönetmeyeceksek neyle yöneteceğiz. Biz diyoruz ki seçimlere 15 gün kalmış, 15 gün sonra 2 belediye başkanı da değişecek. Yeni belediye başkan adayları çıktı sahneye. Burayı biz birlikte en güzel en doğru şekilde yapalım diyoruz. Burada bir proje görüyoruz. Ama biz çok çok güzelini lansmanımızda açıklayacağız. Bir bakın biz ne yapıyoruz, birlikte yapalım biz kaçak güreşmiyoruz,gizli bir iş çevirmiyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEYİ KANUNLA YÖNETMEYECEKSEN NEYLE YÖNETECEKSİN”

Kendi kanunlarını hiçe sayarak yapılan hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini de söyleyen CHP İlçe Başkanı Adem Kürek şöyle devam etti: ''Hiçbir zaman biz bunları kabul edecek değiliz. Biz Atakum’a sahip çıkmak zorundayız. Belediye Başkanlığını neden istiyoruz, Atakum’da yaşıyoruz Atakum’a sahip çıkmak için buradayız. Biz diyoruz ki bu yanlıştan geri dönün. 15 gün sonra yeni Belediye Başkanımız yeni Büyükşehir Başkanımızla birlikte buranın yeni meclis kararı mı çıkar, nasıl anlaşırlar ama ortaklaşa yaparlar” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN KENDİNİ DEVLET GİBİ GÖRMESİNDEN BIKTIK!”

Vatandaşın belediyeleri 5 yıllığına emanet verdiğini de söyleyen Kürek, “Burada devlet yönetiliyor. Bıktık AK Parti’nin kendisini devlet gibi görmesinden. Size 5 seneliğine emanet ediliyor buralar. Tapusu verilmiyor. Bu emaneti de en iyi şekilde korumak ve değerlendirmek boynumuzun borcudur. Karşımıyız, hayır değil daha iyisini daha da güzelini istiyoruz. Ortak akıl diyoruz biz. Seçime başladığımız günden beri ortak akıl diyoruz. Bu insanların da fikirlerine de önem verin. Ayrıca 1 Nisan’dan sonra da Atakum bizim belediyemiz olacak. Kazanacağımıza inanıyor ve kazanacağız.”

“BİR TEK BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ, ONUN İÇİN BİZ KAZANACAĞIZ”

Atakum’da huzur içinde yaşamak istediklerini ifadelerine ekleyen Başkan Adem Kürek,“Buranın tek talibi biziz gibi, biz sahip çıkıyoruz. İşte bu yüzden buranın sahibi biziz. Nerede başkaları göremiyoruz. Buranın geleceğini başka düşünen yok mu? Biz hepsine bu yanlıştan dönmeye, Atakum’u daha yaşanabilir hale getirmeye, huzur içinde yeşillikler ve güzellikler içinde hep birlikte yaşamak istiyoruz. Buna engel olamayacaklar. Atakum’lu da Atakum’a sahip çıkacak. Ortak akılla en güzel hale getireceğiz. Atakum bizim, Atakum’u tekrar kazanacağız ve en güzel hale getireceğiz. Bundan sonrası için de hukuki ve diğer süreçleri hepsini de işleteceğiz.” İfadelerini kullandı.

AlparslanAlparslan