SAĞLIK
Giriş Tarihi : 07-01-2023 20:21   Güncelleme : 07-01-2023 20:26

Atakum Belediyesi’nden ADEM’e yer tahsisi

Atakum Belediyesi’nden ADEM’e yer tahsisi Atakum Belediye Meclisi; Atakum Kaymakamlığı, Atakum Belediyesi ve İŞKUR iş birliğiyle kurulacak Atakum Aile Destek Merkezi ile Genel/Mesleki ve Teknik Kurslar için yer tahsisi maddesini oy birliğiyle onayladı.

Atakum Belediyesi’nden ADEM’e yer tahsisi

Atakum Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, komisyonlarda görüşülen 11 gündem maddesi karara bağlandı. 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ GÖRÜŞÜLDÜ 

Mecliste, gündem maddeleri arasındaki Atakum Kaymakamlığı, Atakum Belediyesi ve İŞKUR arasında yapılacak iş birliği protokolü de görüşüldü. Protokolde, ilgili kurumların ortaklığında yürütülecek Atakum Aile Destek Merkezi (ADEM) ile Genel/Mesleki Teknik Kurslarının kapsamı yer aldı. Buna göre, ADEM ve mesleki eğitim kurslarının faaliyetlerini sürdürebilmesi için Büyükkolpınar Mahallesi’nde bulunan ve 300 metrekarelik bir alana sahip Atakum Belediyesi Yeşildere Çok Amaçlı Sanat ve Kültür Merkezi’nin beş yıllık tahsisi meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı kararla gerçekleşti. 

“ATAKUM’A HAYIRLI OLSUN” 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında, kadınların devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak amacıyla, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine katkı vermeye yönelik faaliyet gösteren ADEM ile mesleki eğitim kurslarının Atakum’a hayırlı olmasını dileyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “İlgili birimlerimiz ve Sayın Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı ile tahsis edeceğimiz alanı gezdik, gördük. Orada zaten daha evvel de sosyal faaliyet vardı. O binayı belediye hizmetleri için de kullanacağız” dedi. 

AlparslanAlparslan