GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 21:17   Güncelleme : 04-02-2024 21:21

2. Berlin Saglik Turizmi Fuari'nda Türk Hastaneler Ve Klinikleri Büyük Ilgi Gördü

Almanya’nin baskenti Berlin’de TOBB, DEIK ve Hizmet Ihracatçilari Birligi’nin destekleriyle düzenlenen 2. Berlin Saglik Turizmi Fuari yogun ilgi gördü. Fuara standli katilimcilardan 81’i Türkiye’den, 9’u ise Almanya, Ispanya, Gürcistan, Makedonya, Sirbistan ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden katildi.

2. Berlin Saglik Turizmi Fuari'nda Türk Hastaneler Ve Klinikleri Büyük Ilgi Gördü

2. Berlin Saglik Turizmi Fuari'nda Türk Hastaneler Ve Klinikleri Büyük Ilgi Gördü

2-3 Subat tarihlerinde Berlin’de ALZ Fuar tarafindan UNICO Sigorta ana sponsorlugunda TOBB, DEIK ve Hizmet Ihracatçilari Birligi’nin destekleriyle düzenlenen fuarin açilisi, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Basar Sen, Berlin Baskonsolosu Ilker Okan Sanli, Ticaret Bakanligi UHT Genel Müdür Yardimcisi Alperen Kaçar, ALZ Grup Yönetim Kurulu Baskani Cihat Alagöz, DEIK Saglik Is Konseyi Baskani Dr. Mehmet Altug, TOBB Uluslararasi Saglik Turizmi Sektör Meclisi Baskani Dr. Özgür Öztan ile Almanya is dünyasi sivil toplum kuruluslari (STK) yöneticileri katildi.

Temel amaci Türkiye’nin önde gelen hastanelerini, kliniklerini, termal tesislerini ve doktorlarini Almanya kamuoyuna tanitmak ve Türkiye ile Almanya arasinda saglik alaninda yeni isbirlikleri kurulmasini saglamak olan fuar, Berlin’de yasayan Türk kökenli vatandaslarin yani sira Almanlardan da yogun ilgi gördü. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen fuar boyunca ziyaretçiler, kendi sahalarinda önde gelen 90 farkli hastane ve klinikleriyle tek çati altinda bulusarak, farkli branslardan uzman doktorlarla tanisip tedavi ihtiyaçlarina iliskin fikir aldilar.

Fuar kapsaminda TOBB Uluslararasi Saglik Turizmi Sektör Meclisi Baskan Yardimcisi Dr. Genco Çetinkanat, düzenlenen “Saglik Turizminde Is Birligi Konferansi”nda ise kendi sahalarinin önemli isimleri Pramod Goel, Zahid Hamid, Dr. Yasemin Bay ve Cenay Yildirim Küp bilgi birikimi ve tecrübelerini dinleyicilerle paylastilar. Fuarin son gününde düzenlenen “B2B Ikili Is Görüsmeleri Etkinligi”nde 20 farkli ülkeden Berlin’e gelen uluslararasi saglik turizmi alaninda deneyim ve tecrübe sahibi saglik araci kuruluslarinin yetkilileri ile fuar katilimcilari randevulu olarak is görüsmeleri gerçeklestirdiler. Bin 250 is görüsmesinin gerçeklestirildigi organizasyon fuar katilimcilarindan tam not aldi.

Berlin’de büyük bir basariyla tamamlanan fuarin ardindan nisan ayinda Bakü’de, haziran ayinda Londra’da, kasim ayinda Frankfurt’ta saglik turizmi fuarlari düzenlenecek. Uluslararasi saglik turizmi fuuarlarina ev sahipligi yapmaya hazirlanan ALZ Grup Yönetim Kurulu Baskani Cihat Alagöz, uluslararasi standartlarda kaliteli ve güvenilir saglik hizmeti, sahip oldugu yüksek saglik teknolojisi ve alaninda uzman deneyimli kadrolari, kolay ulasim imkani, beklemeden tedavi olanagi ve makul fiyatlariyla dünya saglik turizminin parlayan yildizi olan Türkiye’yi 2024 yili içerisinde 2 milyonun üzerinde yabancinin tedavi olmak üzere tercih etmesini beklediklerini söyledi.

AlparslanAlparslan