GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2023 08:12   Güncelleme : 09-03-2023 08:20

1.8 milyon Euro toplandı

Belçika radyolarında düzenlenen bağış kampanyasında 1.8 milyon Euro toplandı Şarkıcı Hadise'nin de aralarında bulunduğu 30 sanatçının seslendirdiği 'İnsanlar İnsanlara Yardım Eder' parçası çaldı, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için Belçika radyolarında düzenlenen bağış kampanyasında bir günde 1.8 milyon Euro toplandı.

1.8 milyon Euro toplandı

Belçika'da yayın yapan radyo kanallarının da katılımıyla 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremlerden Türkiye'de ve Suriye'de etkilenen kişiler yararına '12-12' konsorsiyumunun düzenlediği bağış kampanyasında şu ana kadar 11,6 milyon Euro toplandı.

Ülkede Flamanca yayın yapan kamuya ait ve özel radyo kanalları, depremin birinci ayında Belçika'daki bazı yardım kuruluşlarının oluşturduğu '12-12' adlı konsorsiyumun depremzedeler için düzenlediği bağış kampanyasına dün bir günlüğüne dahil oldu.

"İNSANLAR İNSANLARA YARDIM EDER"

Radyolar gün boyu Türk şarkıcı Hadise'nin de aralarında bulunduğu 30 sanatçının seslendirdiği 'İnsanlar İnsanlara Yardım Eder' parçasını çaldı, bazı radyo programları da yayınlarını depreme ve yardım kampanyasına ayırdı.

Ülkenin en büyük medya grupları bünyesindeki radyolar, anonslarla '12-12' adlı konsorsiyumun hesap bilgilerini aktararak, gün boyu yardım çağrıları yaptı.

BİR GÜNDE 1.8 MİLYON EURO BAĞIŞ

Bu yayınlar sayesinde 1 günde 1,8 milyon Euro bağış toplandığı açıklandı. Dünkü bağışların eklenmesiyle bugüne kadar depremzedeler için '12-12' konsorsiyumunun topladığı bağış miktarının 11,6 milyon Euro'ya ulaştığı bildirildi.

Konsorsiyumdan yapılan açıklamada, "Bu müthiş dayanışma ve ülkedeki medya kuruluşlarının desteği için müteşekkiriz. Bireylerin, şirketlerin ve devlet kurumlarının cömertliği için de ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

 

 

AlparslanAlparslan