SİYASET
Giriş Tarihi : 22-02-2024 10:36

Başkan Demir Görevinin son günlerinde karıştırıyor

AK Parti tarafından aday gösterilmeyen ve görev süresi dolmasına kısa zaman kala Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, tartışmalı işlere imza atıyor. İşte detaylar...

Başkan Demir  Görevinin son günlerinde karıştırıyor

SON DAKİKA SAMSUN HABER | 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkanı Mustafa Demir, görev süresinin dolmasına çok kısa zaman kala, kentin gündeminde yer alan ve tartışmalar nedeniyle beklemeye alınan Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile Kurupelit Yat Limanı'nın doldurularak yapılması planlanan yeni yat limanı  projesini devreye aldı. 

 

 

AK Partili eski bir yöneticinin 363 dönüm arazi satın aldığı Kürtün Vadisi'nin imara açılması için Samsun merkez ilçeleri kapsayan 1/50 bin ölçekli çevre düzeni planının içine teklif sokuldu. Tartışmalı Teklif, SBB Şubat ayı meclisinden geçti. Şubat ayı meclis toplantısında, Tekkeköy ilçesinde 146 bin metrekarelik arazi ile Atakum ilçesinde bin 93 metrekarelik arazilerin satışı konusunda İl Encümeni'ne yetki verildi. Ayrıca Şubat meclisinde, davalık olan Cumhuriyet Meydanı dönüşüm projesine Ziraat Bankası'nın binası ve arkasındaki oteller ile, Atatürk Anıtı karşısındaki iş hanlarınında eklenmesini öngören teklifte kabul edildi. 

 

YENİ YAT LİMANI'NDA ÇED SÜRECİ BAŞLADI 

 

 

Öte yandan, Kurupelit Yat Limanı'nın doldurularak yeni yat limanı yapılmasını öngören çalışma içinde ÇED süreci başladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Körfez Mahallesi Muhtarlığı'na Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) sürecinin başladığına dair bildiri gönderdi. Bildiride, ÇED süreci ile ilgili itirazların Çevre Müdürlüğü'ne yapılabileceği belirtildi. SBB, yat limanı ile ilgili imar planlarını tüm tartışmalara rağmen meclisten geçirmişti. 

 

 

AlparslanAlparslan