SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2023 00:54   Güncelleme : 04-03-2023 00:58

Üç Parti değiştiren Akşener'den Bir vefasızlık Örneği daha...

İYİ Partiye can suyunu veren CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bu vefasızlığı yapan Akşener'e seçmenin ve partililerin güveninin kalacağını Zannetmiyorum.24 Haziran öncesi 15 milletvekili CHP’den göz yaşları ile istifa ederek, İYİ Parti’ye katılmışlardı.

Üç Parti değiştiren Akşener'den Bir vefasızlık Örneği daha...

Nihat ALPARSLAN/ANKARA

Milletin ümit bağladığı ve çok güvendiği altılı Masanın bir ayağı kırıldı.Ama Beş ayak üzerinde durmaya devam ediyor.
Altılı masayı dağıtatmaya çalışan,dayatma var diyerek ayrılan.İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener,  geçmiş siyasi yaşamında olduğu gibi vefasızlık ve tutarsız üslubunu sürdürmeye devam ediyor.Meral Akşener'i   DYP milletvekili yaptı.Dönemin Başbakanı Çiller içişleri bakanı yaptı.Akşener parti içinde mucadele yapmadı,Doğru Yol Partisi'nden ayrıldı.AK Partin'nin kurucuları arasında yer aldı.Oradan da ayrıldı.MHP'ye gitti.Milletvekili oldu.Buda  Yetmedi .Devlet Bahçeli Akşener'i TBMM başkan vekili yaptı.MHP'de büyük kongre toplanması için Bahçelinin oyundan fazla oy aldığı halde büyük Kongereyi toplatamadı.Kalıp mucadele etmek yerine çareyi mhp'den ayrılmakla buldu.Akşener gitti. İyi partiyi kurdu. Şimdide bir vefasızlık örneği sergiledi.Partisini ve halkımızın büyük umutlarla destekledği altılı masayı deprem felaketi gibi yıkmaya çalıştı.Sağlam temellerle kurulan masa halen ayakda durmaya devam ediyor.Meral Akşener kendi siyasi kareyerini hiçe saydığı gibi   seçmenlerini de  büyük hayal kırıklığına uğrattı.Türk siyasetinde 1 ayda üç parti değiştirmesiyle ile hatırlanan ve İstanbul'da bir otelde intihar eden Fırıldak Kubi' lakabıyla tanınan 20. DSP Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Kubilay Uygun'u hatırlarsınız,birden bire aklıma geldi.Allah rahmet eylesin. Şimdi hatırlayalım.CHP Genel Başkanı Kılıçlaroğlu  İYİ Partinin 24 Haziran'da  seçimlere girmesi için nasıl bir fedekarlık yapmıştı...

 

dAJJJJJJJJ

CHP'DEN 15 MİLLETVEKİLİ İYİ PARTİYE KATILMIŞTI.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Ortak tuzak kurdular, boşa çıkarıldı. Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır"

2 saatlik toplantı sonunda, Kılıçdaroğlu tarafından isimleri belirlenen 15 milletvekili CHP’den istifa ve İYİ Parti’ye katılma dilekçelerini imzalayarak grup başkanvekillerine teslim etti. İstifa dilekçelerinin verilmesinin ardından 15 milletvekili, CHP Grup Başkanvekilleri ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile basın toplantısı yaptı. 

Engin Altay, “YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan hangi siyasi partilerin seçimlere katılabileceği ile ilgili istediği görüş İYİ Parti bakımından müspet ve lehte olmasına rağmen yapılan toplantıda İYİ Parti’nin seçimlere katılma ehliyetine sahip olduğuna dair bir kararın alınamamış olması hukuki değil, siyasi bir tasarruftur.

YSK’nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, YSK’nın bir demokrasi ayıbına imza atmamasına fırsat ve imkân tanımak istiyoruz. Demokrasinin kazanması için, yargının siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için, siyasi değil ama demokratik bir tasarrufla
CHP’ye mensup 15 milletvekili partimizden bugün istifa ettiler ve İYİ Parti’ye katıldılar” dedi.

AlparslanAlparslan