SİYASET
Giriş Tarihi : 29-03-2024 10:31

Tekkeköy Belediye Başkanı Togar Candal'ı, Candal ise Togar'ı suçladı.

Samsun'da yerel seçime sayılı günler kala Tekkeköy ilçesinde tansiyon yükseldi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti adayı Mustafa Candal'ı omurgasızlıkla suçlarken, Candal'dan ise yanıt geldi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Togar Candal'ı, Candal ise Togar'ı suçladı.

Samsun'da AK Parti'nin kendisini aday göstermemesi üzerine Yeniden Refah Partisi'ne katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 2019 seçimlerinde İYİ Parti'nin adayı olan ve 2024 yerel seçimleri için AK Parti'den aday gösterilen Mustafa Candal'ı hedef aldı.

TOGAR CANDAL'I ELEŞTİRDİ
Hasan Togar, Mustafa Candal için "Çıktığı programda biz AK Partiye yeni gelmedik, geri geldik. 37 günlük değişik bir partide siyaset yaptık ve yuvamıza geri döndük diyor. Aday olduğu İYİ Parti'nin ismini söylemeden 'Değişik Bir Parti' demesi hem kendisini 5 yıl önce aday gösteren İYİ Parti'ye, hem de kendisine İYİ Parti adayı olduğu için oy veren Tekkeköylülere karşı saygısızlık ve vefasızlıktır. Candal 2019’da İYİ Parti’nin adayı olduktan sonra İYİ Parti üyeliğini devam ettirmiştir. 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Cumhurbaşkanı aleyhinde hem de AK Parti aleyhinde İYİ Parti ile beraber propaganda çalışmalarına katılmıştır. Nasıl oluyor da ‘Ben 37 gün İYİ Parti’de kaldım’ açıklaması yapıyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan konuşuyor. Rakibim hem siyaseten omurgasız hem de saygısız ve vefasız. Tekkeköylü hemşehrilerim kendisine 31 Mart'ta sandıkta siyasi omurgasızlığın, saygısızlığın ve vefasızlığın bedelini oylarıyla ödetecektir" dedi.

 

CANDAL TOGAR'A YANIT VERDİ
AK Parti Tekkeköy adayı Mustafa Candal ise Togar'ın 'Omurgasız' eleştirisine yanıt vererek, "Hasan bey siyasete ANAP'ta başladı. 8 yıl MHP'de görev yaptı. Ondan sonra bakmıştır ki ordada bir şey yapamıyor, Adalet ve Kalkınma Partisi 3 dönem aday yaptı. Omurgalı olduğunu söyleyen bu siyasetçiye şunu söylüyorum, biz Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yeni gelmedik geri geldik. Dört parti değiştiren Hasan Togar'a soruyorum, senin bence hiç omurgan yok" diye konuştu.Kaynak:Kenthaber

AlparslanAlparslan