SPOR
Giriş Tarihi : 29-12-2023 21:27   Güncelleme : 29-12-2023 22:02

Sosyal medyada Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek, TFF ve Suudi Arabistan'a tepki

Sosyal medyada Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek, TFF ve Suudi Arabistan'a tepki Suudi Arabistan'ın Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin vermemesi nedeniyle maçın iptal edilmesinin ardından sosyal medyada birçok isim iki takıma destek mesajları paylaşırken, Suudi Arabistan ve TFF'ye tepki yağdı

Sosyal medyada Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek, TFF ve Suudi Arabistan'a tepki

Socrates yorumcusu Mehmet Demirkol, canlı yayında TFF'ye sert eleştirilerde bulundu. Demirkol, "Biz 100 yıl önce kararımızı vermiş bir ülkeyiz. Sen benim adıma, benim ulusum adına Suud ile Atatürk pazarlığı yapıyorsun. Bu kadar ilkesizlik olur mu? Ülkenin kurucusu tartışılır mı? Kim verdi sana bu yetkiyi? Kimsiniz siz? Nasıl yapabilirsin bunu? Ne hakla?” ifadelerini kullandı. 

Edebiyatçı Sunay Akın, "Kupa ikiye bölünsün… Çünkü iki kulübümüz de kalbimizde şampiyon oldular…" mesajını paylaştı. 

Sözcü yazarı ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar “Atatürk'ün büyüklüğüne bakın ki, burada yan yana gelemeyen Fenerbahçe ve Galatasaray'ı Arabistan topraklarında bir araya getirmeyi başardı" ifadelerini kullandı. 

Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu, fonda Atatürk'ün yer aldığı bir görselle İstiklal Marşı'nın dizelerini paylaştı.

Ekonomist Özgür Demirtaş, "Galatasaray’lı olmaktan gurur duyuyorum. Fenerbahçe’yi çok seviyorum. Size HELAL olsun HELAL… Galatasaray ve Fenerbahçe aynı Uçakla kol kola gelsinler. Ezeli rakip taraftarları kol kola karşılamaya gitsinler. Sarılsınlar. Sarılmaya çok ihtiyacımız var" diye yazdı.

Şarkıcı Mustafa Sandal "Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'e olan sevgisi ve bağlılığı nettir, tartışmaya kapalıdır! Suudi yetkililerin Atatürk pankart ve t-shirtlerini yasaklamasına tepki olarak maça çıkmayan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi alkışlıyorum. Size yakışan buydu, helal olsun" mesajını paylaştı.

 

AlparslanAlparslan