SİYASET
Giriş Tarihi : 03-05-2023 18:47   Güncelleme : 03-05-2023 18:54

Samsunlular Buluşması'na İçişleri Bakanı Soylu katıldı

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, SAMKON'un organizesinde düzenlenen Samsunlular Buluşması'na İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu katıldı. SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, "Sosyal sorumluluğumuz gereği devletimize omuz, milletimize destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Samsunlular Buluşması'na İçişleri Bakanı Soylu katıldı

İstanbul'da AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetiminin organizesi ve katkılarıyla düzenlenen Samsunlular Buluşması, Levent Wyndham Grand Hotel'de yapıldı. 

 

 

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Samsunlularla buluştu. Soylu, ligde şampiyon olup 11 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Samsunspor'u tebrik etti.

 

 

Program SAMKON ve Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu tanıtım filmlerinin gösterimi ile başladı. SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, "Bizler SAMKON yönetimi olarak Samsun ve ülkemiz için her konuda elimizi taşın altına koymaktan hiç çekinmedik. Feshane Günleri ile başlayan Samsun Tanıtım Günleri, bizim hemşeri buluşmalarımız salonlardan açık alanlara çıktı ve artarak devam eden bir etkinlikler dönüştü" dedi.

 

 

Kaya Aşcı, "6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak tarihin sayfalarında yerini alan depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyoruz. Biz Samsunlu sivil toplum kuruluşları olarak depremin olduğu ilk günden itibaren bölgede yer aldık ve 100 konteyner evden oluşan Samsun Köyü Yaşam Alanı oluşturduk. Hemşerilerimizin derdiyle dertlenmeye, güneşin doğduğu şehrin ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı kentin evlatları olarak sosyal sorumluluğumuz gereği devletimize omuz, milletimize destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

 

SAMKON Başkanı Aşcı, "12-15 Temmuz tarihleri arasında bu yıl ilkini yapacağımız SAMKON Kurtuluş Yolu Bisiklet Turnuvası Projemiz ile 4 etaptan oluşan bir etkinlik yapıyoruz. Bu yıl ilkini yapacağımız bu etkinlik sonraki yıllarda uluslararası turnuvada devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

"14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ülkemizin adına hayırlı olmasını diliyorum" diyen Kaya Aşcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ederek, başarılar diledi.

 

 

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı M. Yıldırım Turan, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Eroğlu, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Halit Yerebakan, Gençlik ve Spor Eski Bakanı, İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verirken, bu anlamlı buluşmayı gerçekleştiren SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetimine, katılım sağlayan Samsunlulara teşekkür ettiler.

 

 

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu ise, "Samsunlularla olmaktan ve Samsunspor'umuzun Süper Lig'e yükselmesinin gururunu burada bir kez daha birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Samsun; bu devletin varlığına ve birliğine, milletin bölünmez bütünlüğüne, kendisini adamış bir şehirdir. Samsun manevi bütün değerlerle kuşatılmış bu memleketin ve bu devletin tam otağı direği olan bir şehirdir. Bizim aldığımız terbiyenin, bizim aldığımız bu anlayışın tam da karşılığıdır. Samsun kurtuluşumuzun şehridir. Gazi Mustafa Kemal'in ve bu memleketteki bütün evlatların, bu kurtuluşu başlattığı ve dualı başlattığı bir şehirdir. Türkiye 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Samsun'da bir yolculuk başlatmış, Samsun'dan sonra Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan kongrelerin ardından Türkiye'nin manda ve himayeyi kabul etmediğini tüm dünyaya duyurmuştur" dedi.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya anı plaketi verildi. Aynı zamanda adının adının yazılı olduğu 55 numaralı Samsunspor forması hediye edildi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

 

Samsunlular Buluşması programına ayrıca ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Aşcı ve Turgay Aşcı, SAMKON'a bağlı federasyon genel başkanları, yönetim kurulları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ASTAŞ HOLDİNG ailesi, iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı. N. Alper CABBAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AlparslanAlparslan