GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-12-2023 12:35

Samsun'da yılbaşı tedbirleri açıklandı! Binlerce personel sahada olacak

Samsun Valiliği tarafından yılbaşında alınacak emniyet tedbirleri açıklandı.

Samsun'da yılbaşı tedbirleri açıklandı! Binlerce personel sahada olacak

Samsun Haber - Samsun’da vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmesi için Yılbaşı tedbirleri alındı.

 

Emniyet Müdürlüğü Harekete Geçti

 

İl genelinde yılbaşı gecesi huzur ve güvenliği sağlamak adına İl Emniyet Müdürlüğü, kapsamlı tedbirler alıyor. Sokak aralarında oluşabilecek olayların önüne geçmek için 372 ekip, 114 noktada yaya devriye, 5 hava aracı, 2 deniz aracı, 6 dedektör köpek ve 54 uygulama noktasında toplamda 2.299 personel görevlendiriliyor.

 

Jandarma Komutanlığı Sahada

 

İl Jandarma Komutanlığı, 627 personel ile il genelinde 141 asayiş timi, 7 motosikletli asayiş timi, 8 jandarma suç araştırma timi, 1 TEM timi, 2 KOM timi, 2 istihbarat timi, 1 komando timi, 6 köpek unsuru ile asayiş tedbirlerini üstleniyor. Ayrıca, 45 trafik timi ve 5 motosikletli trafik timi ile trafik güvenliğine odaklanılıyor.

 

Sahil Güvenlik Denizde Görevde

 

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, yılbaşı gecesi denizde 2 bot, havada 1 helikopter ve sahil şeridinde 2 kara aracı ile toplam 60 personel ile görev yapacak.

 

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü Sahada

 

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, il genelinde 4 ekip aracı, 3 nakliye kamyonu, 6 greyder, 4 JCB, 2 yükleyici ve 39 personel ile dört farklı noktada görev alacak.

 

 

112 Acil Çağrı Merkezi ve Zabıta Hazır

 

Yılbaşı gecesi 112 Acil Çağrı Merkezi, 48 personeliyle hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da 50 personeliyle yılbaşı yoğunluğunda satışların denetimini, fiyat kontrolünü ve fahiş fiyat denetimlerini gerçekleştirecek.

 

Vatandaşlar Uyarıldı

 

Vatandaşların huzur ve güven ortamını bozacak davranışları 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'ne bildirmeleri önem arz ediyor.

 

İl genelinde alınan bu tedbirlerle birlikte, vatandaşlarımızın yılbaşını huzur ve güven içinde geçirmesi amaçlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili birimler, gece boyunca koordineli bir şekilde çalışarak herhangi bir olumsuzluğa karşı hazırlıklı olacak.

 

AlparslanAlparslan