KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-10-2022 20:19   Güncelleme : 06-10-2022 19:39

Samsun'da ücretsiz sanat kursları

Samsun Büyükşehir Belediyesi, piyanodan, halk danslarına kadar 11 branşta düzenlediği ücretsiz kurslar için kayıt almaya devam ediyor. Kayıtlar 5 Ekim’de tamamlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “7’den 70‘e tüm vatandaşlarımıza yetenekli olduğu alanlarda ücretsiz eğitim alma imkanı sunuyoruz” dedi.

 Samsun'da ücretsiz sanat kursları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen kurslar ilgi görüyor. Piyano, keman, bağlama, ud, gitar, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, tiyatro, halk dansları, diksiyon ve güzel konuşma gibi 11 branşta düzenlenen kurslardan 3.5 yılda 2 bin 500 kişi yararlandı. 2021- 2022 eğitim döneminde 850 kişi yetenekli olduğu alanlarda eğitim alma imkanı yaşadı.

YENİ DÖNEM KAYITLARI İÇİN SON TARİH 5 EKİM

Bu yılda 11 farklı branşta düzenlenen ve eylül ayı itibariyle kayıtların alınmaya başladığı kurslar için son başvuru tarihi 5 Ekim olarak belirlendi. 7 yaş ve üzeri herkesin başvurabileceği kurslar, seçmelerin ardından ekim ayı sonunda eğitim vermeye başlayacak.

Sosyal belediyeciliğe her yönüyle önem verdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediyeciliğin en önemli ayağı sosyal belediyecilik. Biz bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize kısacası insanımıza daha iyi bir gelecek sunma adına gayret ediyoruz. Onlar yeteneklerini keşfedebilsin diye birçok branşta ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarda geleceğin sanatçıları yetişiyor” ifadelerini kullandı.

AlparslanAlparslan