GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2023 19:09

Samsun'da Bilirkişilik Sempozyumu yapıldı

Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu ve Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İşbirliği İle Bilirkişilik Sempozyumu Gerçekleşti.

Samsun'da Bilirkişilik Sempozyumu yapıldı

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve yetki çevresi Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop Tokat illeri olan Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu işbirliği ile düzenlenen Bilirkişilik Sempozyumu'na Samsun dışından Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Çorum ve Amasya illerinde faaliyette bulunan çok sayıda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir bilirkişi ve bilirkişilik yapmak isteyen meslek mensupları katıldı.

Bilirkişilerin sorunları ve çözüm önerileri ile Bilirkişiliğe yeni katılacak olan meslek mensuplarının bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, uzun zamandır yapmayı planladıkları ancak pandemi ve diğer etkenlerle gerçekleşemeyen sempozyumun bugün hayata geçmesinden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Samsun'da Bilirkişilik Sempozyumu yapıldı

Sempozyumun gerçekleşmesine büyük katkı sunan Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Adem ARSLAN'a teşekkürlerini ifade eden Başkan ÖĞÜTCÜ, açış konuşmasında bilirkişilik müessesesinin yargılamanın çok önemli bir ayağı olduğunu ve bilirkişilerin adaletin tecellisine büyük katkı sağladıklarını ifade etti. Bilirkişilik kanununun 6 yıllık bir geçmişi olduğunu bu nedenle sorunların da olmasının doğal olduğunu çözümü için hep birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sempozyum açılışına Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit KÖSEOĞLU, Bölge Adliye Mahkemeleri Başkanı Mustafa ÇETİN, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İshak SAĞIR, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Fahri GÜLAY, Samsun Barosu Başkanı Pınar GÜRSEL YILDIRAN, Samsun Adalet Komisyonu Üyesi Hakim Mutlu TANRIKULU, 19 Mayıs Üniversitesi Ali Fuat BAŞGİL Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Tahsin KEÇELİGİL, Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan BARAN, Tüm Bilirkişi Dernekleri Federasyonu Başkanı Sedat URKAYA, Samsun Barosu Önceki Dönem Başkanı Kerami GÜRBÜZ ve diğer davetliler katıldı.

Samsun'da Bilirkişilik Sempozyumu yapıldı

Moderatörlüğünü Av.Dr. Cengizhan HATİPOĞLU'nun yaptığı ve 2 oturum halinde gerçekleşen sempozyumun 1. oturumunda 19 Mayıs Üniversitesi Ali Fuat BAŞGİL Hukuk Fakültesi Ars. Görevlisi Ahmet Can YAZGI, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker GÖKER, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi Üyesi Sacit AKDAĞ sunumlarda bulundu ve soru cevap bölümü ile 1.oturum tamamlandı.

Sempozyumun 2. oturumunda ise Samsun Ticaret Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali AYKUN, Samsun Vergi Mahkemesi Başkanı Vedat DEMİR ve Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu Baskanı Adem ARSLAN sunumlarda bulundu ve Soru Cevap bölümü ile Sempozyum sona erdi.

Sempozyum sonunda Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ ve Samsun Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Adem ARSLAN tarafından moderatör ve sunum yapan Panelistlere plaket takdimi yapıldı. Ayrıca katılımcılara da katılım belgeleri dağıtıldı.

Samsun'da Bilirkişilik Sempozyumu yapıldı

 

 

AlparslanAlparslan