SİYASET
Giriş Tarihi : 21-04-2023 09:35   Güncelleme : 21-04-2023 09:37

Meral Akşener'den Hazal Kaya'ya destek!

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ezgi Mola'ya destek paylaşımında bulunduğu için hapsi istenen Hazal Kaya'ya destek verdi. Akşener, söz konusu karara tepki gösterdi.

Meral Akşener'den Hazal Kaya'ya destek!

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, Batman'da yaşamına son veren  İpek Er'e (18)  cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan  Uzman Çavuş Musa Orhan'a  sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada para cezasına çarptırıldı

Mola'ya verilen ceza sonrası  ünlü oyuncu Hazal Kaya Ezgi Mola'ya destek paylaşımında bulundu.

Bunun ardından destek için paylaşım yapan Kaya hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Musa Orhan'a 'Cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezası verildiğini ve istinaf mahkemesinde de bu cezanın onandığına dikkat çeken Kaya'nın ifadesinde şu sözler yer aldı:

"Tüm bu yargı kararları, adli tip raporları, merhum bir genç kadının ardında bıraktığı intihar mektubuna rağmen masumiyet karinesine sığınarak bir de bu durumdan menfaat devşirmeye çalışılması tepkimde haklı olduğumu gösteriyor. 

Kadına yönelik şiddet, cinsel istismar ve cinsel şiddetin önüne geçmek için mevcut yasaların en etkili biçimde uygulanması gerektiği gibi bu konuda kamuoyu baskısı oluşturulmasının önemini de biliyor ve bir oyuncu olarak böyle konularda her zaman sesimi duyurmaya çalışıyorum. Kadına yönelik şiddetin ve faillerin değil faillere gerekeni söyleyenlerin ceza aldığı bir sisteme yönelik sitemimin yargılama konusu olduğunu düşünmüyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından Hazal Kaya'ya destek paylaşımında bulundu.

" Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz?"

Akşener, Ezgi Mola ve Kaya'yı etiketlediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Bir kadın ölüyorsa, hepimiz hakkını arayacağız!Bir kadın susturuluyorsa, hepimiz konuşacağız!Bir kadın haksızlığa uğruyorsa, hepimiz yanında kaya gibi dimdik duracağız! Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz? Ama artık ne yaparsanız yapın, nafile! Sadece 24 gün sonra; Kadınlar konuşacak, kadınlar yaşayacak ve kadınlar size rağmen yepyeni bir tarih yazacak!"

AlparslanAlparslan