SİYASET
Giriş Tarihi : 03-03-2023 20:16

Meral Akşener'den Altılı Masa'yı dağıtan flaş açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyiz. Beş parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istedi!" dedi. Akşener ayrıca İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıda bulundu.

Meral Akşener'den Altılı Masa'yı dağıtan flaş açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşeneraltılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından Akşener şu açıklamalarda bulundu:

İYİ Parti kıskaca alınmış, bir tercihe zorlanmıştır.

Bizim yolumuz dün de aynıydı, bugün de aynı. Önümüze kim çıkarsa çıksın bizim itirazımız dün de aynıydı, bugün de aynı. Çünkü biz milletimize söz verdik.

Biz bugünlere kirli pazarlıkları reddederek geldik. Siyasetin merkezine milletimizi aldık.

İYİ Parti olarak demokrasiye olan inancımız gereği sorunları çözebilmeyi, konuşabilmeyi aklın gereği gördük.

Geçtiğimiz sene, 5 siyasi parti ile çok önemli bir adım attık. Tüm farklılıklarımıza rağmen, dertlerin çözümlerine yönelik birçok önemli konuda mutabakat sağladık. Ortak cumhurbaşkanı adayını konuştuk dün. Dün gerçekleşen toplantıda adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdi.. Biz meydanlarda sıklıkla duyduğumuz kamuoyu araştırmalarında açık ara kazandığını gördüğümüz iki isim. Bu iki isim Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ydu. Altılı.

Masa'nın son toplantısında anlamış olduk ki kişisel hesaplar, şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiş oldu.

Dün itibarıyla Altılı Masa potansiyel adayların tartışılabildiği ortak platform olmaktan çıktı

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de saray milleti yokluğa mahkum ediyor. Ateşten gömlek giyme vazifesi bekliyor sizi. Bu vazife, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Bugün milletimiz sizi göreve çağırıyor. Ya tarih yazacağız ya tarih olacağız.

Ne kumar ve noter masasında olmayacağız.

Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz.

AlparslanAlparslan