GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2023 10:26   Güncelleme : 15-02-2023 10:33

Kürtün Vadisinde Rant iddiası:Kimler Nemalanacak?

Kürtün Vadisinde Rant  iddiası:Kimler Nemalanacak?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mete Koca, SAOB Dönem Sözcüsü Cevat Öncü ile Sevdamız Samsun Platformu Genel Başkanı Nuri Seven; tarım arazisi ve heyelan bölgesi olarak raporları bulunan Kürtün Vadisi'nin rant iddiasıyla imara açılması konusunun gündeme gelmesine tepki gösterdi.

BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK  

Önceki gün komisyon toplantısında tartışmalara neden olan birinci derece tarım arazisi ve AFAD tarafından 'Bölgede Afete Maruz Bölge Alanı' olarak ilan edilen Kürtün Vadisi'nin imara açılmasıyla ilgili oy çokluğuyla kabul edilen madde bugün görüşülecek ve karara bağlanacak. Konuyla ilgili Hancıoğlu ve Koca rant iddiasında bulunurken, Öncü ve Seven de bölgenin imara açılmasının doğru olmadığını söyledi.

20230111-chp-samsun-milletvekili-neslihan-hancioglu-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunumuzu-kutladi-216-a08144f6ac651478e705

FELAKETE DAVETİYE ÇIKARIYOR

Büyükşehir Belediyesi'ni sert bir dille eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Türkiye’de böyle bir felaketin yaşadığı bir dönemde, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, birinci derece tarım arazisi olan ve heyelan alanı olan bir bölgeyi yeniden imara açmaya çalışması aymazlıktır. Ülkemizin bir bölgesi, imar rantının ve hatalı şehircilik politikalarının bedelini canlarıyla öderken, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili yönetimi utanmadan, sıkılmadan imar rantı peşinde koşuyor, yeni felaketlere davetiye çıkartıyor. İmara açmaya yeltendikleri bu bölge, afete açık bir alan. Bu sorumsuz tavır, Samsun’a ihanettir, Samsun’da felakete davetiye çıkaran bir aymazlıktır” dedi. 

mete koca

SAMSUN BUNU HAKETMİYOR

Kürtün Vadisi'nin imara açılmasıyla ilgili konuyu gündemine taşıyan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mete Koca, "Samsun Büyük Şehir Belediyesi heyelanlı tarım arazisini imara açmaya hazırlanıyor. Yaşadığımız deprem sorumluluk sahiplerine ders olması gerekirken Malasef Mustafa Demir nasiplenmemiş. Samsun halkı ranta dayalı bu yönetimi hak etmiyor" dedi.

cevat öncü

 

BU NE ACELE?

Büyükşehir Belediyesi'nin neden acil olarak bu konuyu gündeme getirdiğini anlamadığını kaydeden Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Sözcüsü Cevat Öncü de "Tarım arazilerinin sürekli imara yapılaşmaya açılması tasvip ettiğimiz bir şey değil. Aceleye gelecek bir iş hiç değil. Özellikle, böylesine büyük bir depremin yaşandığı günlerde, acılar çok daha tazeyken bu işlerde çok daha hassas olmak lazım. Buranın arazi ve zemin yapısı ile ilgili sorunların olup olmadığı konusu daha geniş inceleme konusu. Bence aceleye getirilmesi gereken bir konu değil. Üzerinde daha uzun daha detaylı çalışılıp, öyle karar verilmesi lazım. Bu ne acele diyorum. Ülkemizin gündemi başka, Samsun'un gündemi başka mı olur? Bu acil bir iş değil. Bekleyebilir bir iş. Detaylı raporlarla durum ortaya koyulup, meslek odaların fikri alınarak yapılması lazım" diye konuştu.

 

 

AlparslanAlparslan