SİYASET
Giriş Tarihi : 29-04-2023 10:42   Güncelleme : 29-04-2023 10:48

Kılıçdaroğlu Giresun'da konuştu: Benim sözüm var!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Benim sözüm var sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak unutmayın sakın." dedi.

Kılıçdaroğlu Giresun'da konuştu: Benim sözüm var!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yağmurlu bir günde beraber olduğumuz için son derece mutlu ve huzurluyum. Her eve bereketi getireceğiz hiç endişe etmeyin. Baktım ilk kez oy kullanacak kaç genç var. 22 bin 294 genç ilk kez gidecek sandığa oy kullanacak şimdi gençler siz demokrasi istiyor musunuz? iş aş istiyor musunuz?

"BÜTÜN HAYALLERİNİZ BAY KEMAL'İN HEDEFİ OLACAK"

Benim sözüm var sizin bütün hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak unutmayın sakın. Gençler umutlarını yabancı ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak üreterek alın teri dökerek kazanmasını bilmeli ve kazanmalı. Siyaset kurumu da bunun alt yapısını oluşturmalı.

Giresun deyince tabi Türkiye’nin fındığının en güzel yeri olduğunu biliyor. Dünya da bunu çok iyi biliyor. Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Sadece bizim ülkemiz için değil dünya içinde önemli üründür.

Nasıl alacağım. Meraklanmayın alacağım. Bakın bu fındığı üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyi. Elin oğlu bizim fındıktan milyar dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten karadenizli kazanamıyor. Nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor biz kazanamıyoruz. Dedim ki sen her şeyi dolara bağladın e bu fındığı da o zaman dolar yapalım. Kilosu 4 dolar. Bunun büyük bir kısmı yüzde 90’ı ihraç ediliyor.

O zaman 4 dolar yaparsın sabit fiyat olur dolayısıyla üretici de her yıl ne kadar kazanacağını bilir sözüm söz Bay Kemal’in sözü 4 doların altına asla düşmeyecek. Şimdi diyecekler Bay Kemal parayı nereden bulacaksın diyecekler Giresun meydanından söylüyorum sen 5’li çetelere dolar buluyorsun Avro buluyorsun fındıkçıya gelince parayı nereden bulacaksın diyorsun. Onlardan söke söke alacağım ve size vereceğim.

"İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR"

Bu milleti kuru soğana bile muhtaç ettiler. Çözeceğiz merak etmeyin. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz. Bütün köy okullarını açacağım. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer bir gencin geliri yoksa iş bulamıyorsa o evde huzur yoktur. Sözüm söz her eve huzur ve bereketi getireceğim.

AlparslanAlparslan