GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2022 11:10   Güncelleme : 26-08-2022 11:13

İlkadım Sanat Sergisi Açıldı

İlkadım Sanat Çarşısı kapılarını açtı İlkadım Gazi Park Bahçesi'nde Sanat Çarşısı, sanatseverlere kapısını açtı. 28 Ağustos'a kadar açık olacak olan sergide çini, resim, el emeği ürünler, yazar ve şairlerin kitapları alıcılarını bekliyor

İlkadım Sanat Sergisi Açıldı

Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) ve İlkadım Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sanat Çarşısı, Sergi ve Konser Etkinliği, sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

 

 

Gazi Park bahçesinde kurulan 22 Ağustos-28 Ağustos tarihleri arasında 7 gün boyunca açık olacak olan Sanat Çarşısı'nın sergi açılışına CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfiye Demirtaş, Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) Başkanı Ömer Umutlu, STK temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

 

 

ŞEHRİN BU RUHA İHTİYACI VAR

 

SASAD Başkanı Ömer Umutlu; "Sanat Çarşısı'na Samsun'un yanı sıra Çorum'dan Sinop'tan katılım var. Bu da bize gösteriyor ki; şehrimizin bu ruha ihtiyacı var" dedi. CHP'li Neslihan Hancıoğlu ise, "Sergiyi çok beğendim. Eserler oldukça zor emek ve göznuru isteyen ürünler" diye konuştu.

 

 

MALİ YAPIMIZI DÜZLEĞE ÇIKARDIK

 

"Göreve geldiğimizde mali tabloya bakarak kımıldayacak halimiz yoktu" diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Şükürler olsun mali yapıyı düzelttik. Ancak asgari ücretteki ara zam artışı, karşılığı olan ödenekler artmayınca hareket kabiliyetimizi daralttı. Ağlamak durumunda değiliz, bir şeyler yapma gayretindeyiz" ifadelerini kullandı. Başkan Necatti Demirtaş, şöyle konuştu; "Sanat Çarşısı etkinliğimizi imkanlar dahilinde geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Sanata ve sanatçıya destek olmak yerel yönetimlerin görevi." Feride SEZGİN

 

 

 

 

 

 

 

AlparslanAlparslan