SİYASET
Giriş Tarihi : 01-09-2022 18:46   Güncelleme : 03-09-2022 10:17

Gençlerle Buluştu..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için geldiği Samsun’da Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gençler ve yurttaşlarla bir araya geldi.

Gençlerle Buluştu..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Vezirköprü ve Bafra’da gerçekleştirdiği yoğun programların ardından Atakum’da yurttaşlarla bir araya geldi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünde açılışı yapılan Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP İl Başkanı Fatih Türker, CHP Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve partililer eşlik etti. 

“KADIN KOOPERATİFLERİNE GÜVENİYORUZ”

Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan ahşap, alüminyum ve pvc, gastronomi, baskı ve reklam, robotik kodlama gibi atölyeleri tek tek dolaşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezin giriş katında bulunan ve Atakum Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin (ATAK) satış mağazasını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, üretici kadınlardan kooperatif çalışmalarını dinledi. “Kadın kooperatiflerine güveniyoruz” diyerek kadın üreticilerinin çalışmalarının değerli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu üretici kadınlara başarılar diledi. Kılıçdaroğlu daha sonra merkezin en üst katında bulunan ve gençlerin yoğun olarak ders çalıştığı kütüphaneyi de ziyaret ederek gençlere başarı dileklerini iletti. Terasta kendisini bekleyen gençlerle de bir araya gelen Kılıçdaroğlu yoğun ilgiyle karşılandı. 

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK” 

Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi çıkışında ise kendisini alkışlarla karşılayan yurttaşlara seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bugün Samsun’da Vezirköprü ve Bafra’daydık. Oyumuzun düşük olduğu yerlere gittim. Oradaki vatandaşlarımızla konuştuk, sohbet ettik. Çeltik tarlasına girip çeltik üreticisinin sorunlarını dinledim. Türkiye’nin geleceği konusundaki endişeleri gidermek için çalışması gereken bizleriz, yani Cumhuriyet Halk Partililer. Topluma güven vermek zorundayız. Onlara vereceğimiz güven de daha güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğimiz yönünde olmalı. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Tüm sorunlar akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle, dayanışmayla çözülebilir. Türkiye düşündüğünüzden çok daha güzel ve zengin bir ülke. Her evde huzur ve bereket olmalı. Ve her insan bu ülkenin caddesinde sokağında özgürce gezebilmeli. Zaman zaman hepimizi rahatsız eden görüntüler var. Örneğin önceki günlerde İstanbul’da öğretmenlerin yerde sürüklenmeleri, kimsenin kabul edebileceği bir tablo değil. Öğretmenlerin başımızın üstünde yeri var. Eğitim konusu zaten oldukça sorunlu, öğretmenlerin ciddi sorunları var. Bunları çözmek için hepimizin çaba harcaması lazım. Öğretmen bu sorunlarla karşı karşıya kalırsa görevini sağlıklı biçimde yerine getiremez. O nedenle öğretmenlere büyük saygımız var, hepsini kucaklıyorum. Hiç meraklanmasınlar. Esnafımızın, çiftçimizin, üniversiteyi bitirmiş gençlerimizin sorunları var. Türkiye bir sorunlar yumağı ile karşı karşıya ama bu sorunlar yumağından Türkiye’yi çıkarmak mümkün. Altı lider bir aradayız. Beraberiz ve beraber hareket ediyoruz. Bu konuda da hiç endişe etmeyiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

AlparslanAlparslan