GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-07-2025 07:17   Güncelleme : 14-07-2025 21:58

GALİP ÖZTÜRK HAPİS CEZASINDAN NASIL KURTULDU

Samsunlu işadamı Metro Turizm'in Kurucusu ve Onursal Başkanı Galip Öztürk tutuklu bulunduğu Gürcistan'daki cezaevinden nasıl tahliye oldu. გალიფ ოზთურქი • პროკურატურა • სამართალი როგორ დააღწია თავი პატიმრობას და სად წავიდა ოზთურქი? – „1 მილიონი ლარი ბიუჯეტში ჯარიმის სახით“

GALİP ÖZTÜRK HAPİS CEZASINDAN NASIL KURTULDU

Nihat Alparslan/BATUM

1 MİLYON LARİ PARA CEZASI ÖDEMİŞ

Metro Turizm Kurucusu ve Onursal Başkanı Galip Öztürk, tutuklu bulunduğu Gürcistan'daki cezaevinden denetimli serbestlik şartı ile tahliye edilmişti.Öztürk'ün ne şartlarla tahliye edildiği  açıklıyoruz.

Gerçek ceza 3 yıl 2 yıl denetimli serbestlik, devlet bütçesine 1 milyon GEL para cezası" - Bu şartla savcılık

Galif Öztürk ile savunma anlaşması imzalayarak tahliye etti.

Öztürk'ün avukatı Robert Grigalaşvili, "Batumelebi"ye yaptığı açıklamada, Galif Öztürk'ün Batum'da kaldığını ve ticari faaliyetlerine devam etmeyi planladığını söyledi.

Galif Öztürk, Türkiye ve Gürcistan vatandaşıdır. Galif Öztürk, 2023 yılında uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunarak Batum Şehir Mahkemesi tarafından 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

Galif Öztürk daha önce de savunma anlaşması talebinde bulunmuş, ancak şimdiye kadar bu mümkün olmamıştı. Öztürk'ün savunma anlaşması, savcı Levan Murvanidze tarafında

imzalanmıştı. Bu savcı, Galif Öztürk'ün davasında savcıydı ve daha önce savunma anlaşmasına yanaşmamıştı.

Uyuşturucu suçundan hüküm giymiş bir kişi için, nadir rastlanan bir durum olan, nasıl bir savunma anlaşması imzalandı? – Galif Öztürk'ün avukatına sorduk.

"Uyuşturucu kaçakçılığına karşı herhangi bir işlem yapılmadı, satın alma ve bulundurmaktan suçlandık, bununla ilgili de bir sürü işlem var... 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı, af zaten 6 yıla indirilmesini öngörüyordu, bunun yarısını, yani 3 yılını yatmıştı ve bir milyon GEL'in az bir para cezası olmadığını düşünüyorum," dedi avukat Robert Grigalashvili.

Galif Öztürk , 27 Haziran 2025 tarihinde cezaevinden tahliye oldu , ancak Batum Şehir Mahkemesi'nde hakkında başka bir dava daha görüşülüyor: Savcılık, Galif Öztürk'ü yasadışı gelir elde etme [kara para aklama] suçundan suçluyor. Ceza Kanunu'nun 194. maddesinin 3. fıkrası, 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Galif Öztürk, uyuşturucu davasında karar açıklanmadan önce, 2023 yılında bu madde kapsamında suçlanmıştı. Galif Öztürk, Hakim Levan Kolbaia tarafından uyuşturucu suçlarından hüküm giymişti. Aynı hakim şu anda Galif Öztürk'ün iddia edilen kara para aklama davasını inceliyor.

Aradan iki buçuk yıl geçmesine rağmen kara para aklama davası hala esas aşamasında. Öztürk, bu davada 50 bin GEL karşılığında kefaletle serbest bırakıldı.

Galif Öztürk ne yapıyor? – Avukat Robert Grigalaşvili, Öztürk'ün öncelikle rehabilitasyona girmesi ve sağlık sorunları olmasına rağmen Gürcistan'daki ticari faaliyetlerine devam etmeyi planladığını söyledi.

Robert Grigalashvili, "Ameliyat gerekebilir, rehabilitasyonu biraz zaman alacak... Batum'da ve hiçbir yere gitmeye niyeti yok, kanunlara uyan bir insan" dedi. Kaynak:Batumelebi

AlparslanAlparslan