SİYASET
Giriş Tarihi : 31-03-2023 07:54   Güncelleme : 31-03-2023 08:05

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal Samsun'da Önemli Mesajlar Verdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert dille eleştirerek "Sürekli muhalefeti suçluyor. Muhalefet olmasa konuşacak sözü yok. Bizim onlarla tüketecek enerjimiz yok. Milletimize sözümüz var. Bu mücadeleyi hep birlikte taçlandıracağız" dedi.

Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal Samsun'da Önemli Mesajlar Verdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Samsun'da Yelken Klüpte düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Genel Başkan Uysal ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'ta katıldı.

 

MİLLET İTTİFAKI İFTARDA BULUŞTU

 

Demokrat Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Millet İttifakı ortağı CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, CHP Milletvekili aday adayları Gülay Deveci, Melis Kalkavan, DEVA Partisi Milletvekili aday adayı Kebire Birer Türk, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Çam, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Yaman, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erdem Demirdağ ile partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

KENDİLERİNDEN ÖNCEKİLERİ YOK SAYIYORLAR

 

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Samsun'da yakılan ateşi Cumhuriyet ile taçlandırarak bugünlere getirdik. 2023 seçimleri, 80 yıllık Cumhuriyete adeta bir devri sabık muammelesi uygulayarak, bir yanda siyaseten diğer yanda iktisaden adeta tarım başta olmak üzere bu ülkenin ekonomisini tasfiye etmek istediler. Bugün Türkiye'de sistematik çöküş yaşanmaktadır. Türkiye'nin daha çok demokrasiyi, işleyen bir piyasa düzeni varken sınırsız yetki sıfır denetim anlayışla adına Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen bir sistem icat ettiler. Bunun bedelini 85 milyon olarak hanelerimizde ödüyoruz. Bizim meselemiz sadece bir iktidar değiştirmek değildir. Türk milletinin yarınlarını kurtarmak için bir mücadele vermektir. Bizim derdimiz birilerine karşı olmak değildir. Bu büyük ülkede yarının emin olarak yaşayalım. Analar babalar evlatlarının geleceğinden emin olarak yaşasın. Bizden sonraki nesillerin bu anlayış ile gidersek yarınlarının iyi olabilme imkanı yoktur. Nereden geldiğimizi biliyoruz. Bilmeyenlere inat. Bu ülkeyi 3 Kasım 2002'de kurulmuş gibi kendilerinden öncekileri yok sayıyorlar. Hakikat güneş gibidir. Siz gözlerinizi kapatsanızda gözlerinizin içine sızar. Bu büyük ülkeyi bugünlere getirmişiz. Onlar istedikleri kadar eski Türkiye, yeni Türkiye desin. Bizim için varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti vardır" dedi.

 

MİLLETE SÖZÜMÜZ VAR

 

Gültekin Uysal, konuşmasında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye'yi yeniden nefes alabilir hale getirmek istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Türk milletinin ne kadar demokrasiyi içselleştirdiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber Türkiye'nin yeniden nefes alması için çalışmak zorundayız. Bir kez yapabilenler pek çok kez yapabilir. Dezenformasyonla yaptıkları yanlışların üzerini örtebileceklerini sanıyorlar. Millete sözümüz var. Millete sözümüz olduğu kadar tarihide  sözümüz var. Evin yolunu bulmaya çalışan istikametini aybetmiş bir siyasi kişilik var ortada. Muhalefeti suçluyor. Muhalefet olmazsa konuşacak sözü yok. Adlarında kalkınma diyor ama kalkınma ile ilgili ufuklarını gördük. Adaletle ilgili ufuklarını gördük. Demokrasiye inançlarının olmadığını biliyoruz. Kala kala HÜDAPAR ve Fatih Erbakan'a kaldı. Allah yollarını açık etsin. Bizim onlarla enerjimizi tükecek zamanımız yok. Bu mücadeleyi hep bareber taçlandıracağız." 

 

TARZAN ZORDA

 

Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, iftar yemeği sonrası Samsun Kent Haber'e yaptığı açıklamada da, hükümetin seçim öncesi EYT'yi kanunlaştırması, memur, emekli maaşlarına zam, asgari ücrete artış ile elektrik ve doğalgaz indirimine gitmesini de "Son gece ders çalışmaya benziyor. Erdoğan'ın tüm popülst kurgusu çöktü. Deyim yerindeyse Tarzan zorda. O açıdan elde avuçta kalmış tüm varlıkların kime ipotek edildiği biliniyor. Türkiye'nin çok yapısal döviz ihtiyacı var. Merkez Bankası eliyle arka kapıdan döviz satılarak düzlem tutturulmaya çalışılıyor. Milyonlarca insana vermediğiniz ikramiyelerle ilgili Çalışma Bakanı 900 lira arttırırsak 13 katrilyonluk yük geliyor, bunu Türkiye kaldıramaz. 13 milyon emekliye o gün vermedikleri parayı bugün çok sınırlı sayıda insana aktarmayı tercih ediyorlar. Kurtla yiyip kuzu ile ağlamak gibi bir stratejileri var. Vatandaşımızın kendi hakkının kendisine lütuf gibi sunulmasına bir son vermesi gerekiyor."

AlparslanAlparslan