SİYASET
Giriş Tarihi : 27-01-2023 15:28   Güncelleme : 28-01-2023 10:45

CHP'li Serter"Milli Eğitim Bakanını Göreve davet ediyorum"

CHP'li Serter"Milli Eğitim Bakanını Göreve davet ediyorum" CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, deprem sonrası hasar gören Bornova Mesleki Eğitim Merkezine ait bazı makinelerin, bir alışveriş sitesinde satışa sunulduğunu iddia etti. Millî eğitim Bakanını istifaya davet eden Sertel, sorumluların mutlaka yargı önüne çıkartılması gerektiğini söyledi.

CHP'li Serter

Erdem Noyan-Nihat Alparslan /TBMM

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, deprem sonrası hasar gören Bornova Mesleki Eğitim Merkezine ait bazı makinelerin, bir alışveriş sitesinde satışa sunulduğunu iddia etti.dddddddd

Serter, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bornova Mesleki Eğitim Merkezindeki ağır sanayi makine ve ekipmanlarının ortadan kaybolduğunu ve bir alışveriş sitesinde satışa sunulduğunu savundu.fffff

Okul ve ekipmanların fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Serter, sayım komisyonunun hazırladığı listedeki bazı demirbaşların, okulda bulunmadığını öne sürdü. Bu ürünlerin izini sürdüklerini ve bir alışveriş sitesinde rastladıklarını dile getiren Serter, görüştükleri satıcının, İzmir'den bir hurdacıdan aldığı makineleri satışa sunduğunu söylediğini aktardı.

 

rrrrrrrrrr

Bir ürünün, "meslek lisesinden çıkma ve sıfır niteliğinde satılık makine" ifadesiyle satışa sunulduğunu belirten Serter, "Bunların bir dakika bile görevde kalmaması lazım. Cezaevine atılacak insanlar. Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyorum. Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum, bu sadece ortaya çıkartılan bir skandal yolsuzluk İzmir'de 1800 okul daha var .Hesabını size burakıyorum.Bu tür öğretmenleri burada  barındırmayacağız.Tepeden tırnağa kim bu işin altında ise ezilecek başka çaresi yok.Türkiye'yi düşünün inanımaz bir rakam ortaya çıkıyor.Milli eğitim bakanlığına bağlı okulların denetlenmesi  gerekmektedir.Göz göre göre devletin zarara uğratıldığı bir skandaldan söz ettim, cevabını bekliyorum. Bornova Savcılığının harekete geçmesi lazım. '4038 adet demirbaş ve taşınır malın yok olduğunu görüyorsunuz.Bu yok dedikleri demirbaşları huradacılara sattıkları belli olmuyor mu.Sonradan bir alışveriş sitesinin ilanlarında görüyorsunuz. Demirbaşlar molozların altında kaldı.' diyorlar ama moloz altında bir şey yok." ifadelerini kullandı.

AlparslanAlparslan