SİYASET
Giriş Tarihi : 15-02-2024 07:33   Güncelleme : 16-02-2024 19:52

"Biz 17 ilçenin tamamına eşit hizmet götüreceğiz”

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Çarşamba ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Biz 17 ilçenin tamamına eşit hizmet götüreceğiz” dedi.

 

‘TERSANE AÇILACAKTI. UNUTULDU GİTTİ’

 

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Çarşamba ilçesinde muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Öncü, projelerini anlattı. Çarşamba’ya yapılması planlanan tersane projesinden bahseden Öncü, “İnsanlardan nüfus cüzdanlarının fotokopilerini aldılar. Tersane açılacak denildi. 10 bin kişi işe girecekti. Unutuldu gitti.

 

Şimdi büyükşehir belediyelerinin iş ve istihdamla ilgili bugüne kadar gerçekten ihmal ettikleri, üstlerine sorumluluk almadıklarını görüyoruz. Samsun’da işsizlik özellikle de gençlerimizin işsizliği büyük bir problem olarak duruyor. Biz bu sorunu ve çözümünü biliyoruz. Gençlerimizi meslek edindirme kurslarına alacağız. Onları iş insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ara eleman olarak yetiştireceğiz” dedi.

 

 

‘ÖĞRENCİLER OKULA ÜCRETSİZ GİDECEK’

 

Samsun’daki ulaşımın pahalılığından söz eden Cevat Öncü, “Samsun’da özellikle öğrencilerimiz için şunu yapacağız. Bir defa okula gidiş ve dönüşlerinde öğrencilerimizden ücret almayacağız. Öğrencilerimiz okula gidiş ve dönüşte belediyenin toplu taşıma araçlarına bedava binecek. Onun dışında da öğrencilerimize net indirimler yapacağız. Dar gelirli ihtiyaç sahiplerine de mutlaka ulaşımda indirimler yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

‘İNSANLAR MAĞDUR EDİLİYOR’ 

 

Belediye başkanının kim olduğuna, hangi partiden olduğuna bakılmaksızın nüfusları ölçeğinde maddi destek aldığını kaydeden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “İktidar ya da muhalefet belediyelerine İller Bankası, ‘Para vermiyorum’ diyemez.Ancak şu yapılabiliyor, iktidar belediyeleri, yüksek oranda borçlandırılabiliyor, tıpkı Samsun Büyükşehir Belediyesi’ninTürkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olması gibi. Evet bu hizmet amaçlı yapılıyor ama bu para faizli para.Bu hepimizin sırtından çıkacak. Seçime 2 ay zaman kalmış, mevcut belediye başkanı ilave bir milyar lira daha borçlanma yetkisi aldı. Neymiş? Kamulaştırmada kullanılacakmış. İnsanlar çok hızlı şekilde mağdur ediliyor” dedi.

 

 

Cevat Öncü, muhtarlarla buluşmasının ardından 14 Şubat Sevgililer Günü’nde nikah kıyan çiftin şahitliğini yaptı. Öncü, daha sonra Çarşamba’da pazar yeri ve esnaf ziyaretinde bulundu.

 

AlparslanAlparslan