SİYASET
Giriş Tarihi : 19-02-2024 08:33   Güncelleme : 20-02-2024 08:39

"BELEDİYE TESİSLERİ GENÇLERİN HİZMETİNDE OLACAK"

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, yaşanan hayat pahalılığı yüzünden yuva kurmakta zorlanan yeni evlenecek çiftlere 25 bin TL evlilik desteği verileceğini belirterek, belediyenin sosyal tesislerinin de bu anlamda çiftlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

İmren Nilay Tüfekci, şehirdeki ekonomik sıkıntılara ve Samsun’un dışarıya verdiği göçe dikkat çekerek, açıkladığı destek paketinin içerisinde yer alan evlilik desteği ile ilgili, “Şehrimizin büyümesi, gelişmesi ve ülkenin en önemli şehirlerinden biri olması gerekirken, günden güne eridiğini görmek acı verici. Bunun birçok sebebi olduğunu biliyoruz ve hazırladığımız destek paketi ile her kesime Samsun tarihinde görülmemiş bir paketle yardım edeceğimizin sözünü veriyoruz. Gençlerimiz artık yuva kurmaya, çocuk sahibi olmaya ve yetiştirmeye korkar hale geldi. Aile kurumunun yanında olacağız. Yeni evlenen çiftlerimize 25 Bin TL destek sağlayacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE TESİSLERİ GENÇLERİN HİZMETİNDE OLACAK
Tüfekci, en büyük hedeflerinin Türkiye’nin en sosyal belediyesini tesis ederek, her zaman vatandaşın yanında olan bir Samsun Büyükşehir Belediyesi oluşturmak olduğunu belirterek, “Vatandaşımız çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Bir yandan da hayatını devam ettirmek için büyük bir mücadele veriyor. Büyükşehir belediyesi ise vatandaşı unutmuş, binalar yapıp binalar yıkıyor. Asıl yıkılan, tükenen vatandaşı ise gözü görmüyor. 31 Mart itibariyle yeni evlenen çiftlerimizin yanında olacağız. Onlara 25 Bin TL destek vereceğiz. Ayrıca belediyeye ait olan sosyal tesisleri en uygun şartlar ile onların hizmetine sunacağız. Bunlar vaat değil, bunlar sosyal belediyeciliğin temel taşları olacak. Vatandaşı tarihin en zor günlerinden birini yaşarken, hiç kimse onlara arkasını dönemeyecek. Samsun zor şartları vatandaşı ile el ele aşan, en huzurlu şehirlerden biri olacak” diye konuştu.

İLK ÇOCUK DESTEĞİ VERİLECEK
Evlilik ve aile kurumuna büyük önem verdiklerini ve bu anlamda onlara her konuda ciddi destek sağlayacaklarını söyleyen İmren Nilay Tüfekci, “Öncelikle yeni evlenen her çiftimize 25 Bin TL destek sağlayacağız. Belediye tesislerini düğünler başta olmak üzere en uygun şekilde onların hizmetine sunacağız. Ayrıca ilk çocuk temel destek paketi ile de aile kurumunun her zaman yanında olacağız. Samsun’da 31 Mart itibariyle sadece vatandaşının hizmetinde olan bir belediyecilik anlayışı hakim olacak. Esnafımız, emeklimiz, öğrencilerimiz, kadınlarımız, yalnız olmayacak. İhtiyacımız olan tek şey bu şehir, bu şehrin insanına inanmak ve her şeyin merkezine onları almak. Kimsenin şüphesi olmasın başaracağız. Biz Samsun’a ve Samsunlulara sonuna kadar inanıyoruz ve diyoruz ki sen de inan Samsun” şeklinde konuştu.

AlparslanAlparslan